27 Березня 2019, 15:03

22 березня Український культурний фонд завершив прийом заявок на конкурсну програму «Український культурний монітор», яка спрямована на дослідження стану культурних, креативних та аудіовізуальних секторів України. Програма також покликана сприяти реалізації державної політики у сферах культури і мистецтв, стимулювати розвиток сучасних напрямів культурної і мистецької діяльності та розроблення інноваційних проектів. Загалом на конкурс надійшло 74 проектні заявки.

Лідером за кількістю поданих заявок стали Київ та Київська область ‒ 43. Наступні за рейтингом Львівська (8), Харківська (6), Рівненська (3) області. Однакова кількість заявок надійшла з Вінницької, Одеської, Херсонської областей – по 2. За секторальним розподілом перше місце посів сектор культурної спадщини, за ним йдуть культурні та креативні індустрії, аудіовізуальне мистецтво, література та видавнича справа.

Розподіл заявок за лотами програми «Український культурний монітор»:

Лот «Прикладні наукові дослідження міжсекторальні (міждисциплінарні) або окремого сектору чи проблеми» ‒ 49 заявок

Лот «Розробка та впровадження культурних моніторингових програм та методик» ‒ 25 заявок

Наразі триває технічний відбір заявок. Ті з них, що відповідатимуть технічним критеріям проведення конкурсу, будуть передані на оцінювання експертам.

Цього року кожен проект буде розглядатися експертами відповідної до сектору проекту експертної ради, а також фінансової та комунікаційної ради. Найвищий бал за сумою оцінювання ‒ 300. Проекти, які наберуть понад 210 балів, зможуть претендувати на фінансування від Українського культурного фонду. Наступними етапами стануть переговорні процедури, винесення рішення щодо фінансування та підписання договору про надання гранту.

Категорія: Новини