10 Березня 2020, 13:03

Український культурний фонд з 10 березня до 15 квітня 2020 року прийматиме заявки на нову конкурсну програму «Стипендії».

Вона покликана підтримувати митців та культурних операторів України, студентів культурно-мистецьких і креативних спеціальностей в розрізі: фінансування поїздок з метою навчання, стажування, участі у резиденціях, виставкових проектах, конференціях, форумах, проведення досліджень за кордоном та в межах України. Програма має стимулювати мережування, включаючи обмін досвідом, знаннями та навичками, які можна забезпечити за допомоги грошової підтримки стипендіатів.

Аплікантами програми можуть бути виключно фізичні особи – громадяни України, що досягли 18 років.

Цілі програми «Стипендії»:

  • забезпечити фінансову підтримку мобільності в межах України, завдяки якій представники культурно-мистецької сфери та креативних індустрій зможуть обмінятись досвідом та покращити свої компетенції;
  • забезпечити фінансову підтримку зовнішньої мобільності, яка сприятиме розвитку сучасних навичок, умінь, знань та кваліфікацій у представників культурно-мистецької сфери та креативних індустрій України та забезпечити їм доступ до матеріалів, які доступні в архівах, бібліотеках, музеях та лабораторіях за кордоном.

Бюджет програми на 2020 рік – 800 тис. грн.

Мінімальна сума стипендії: 20 тис. грн.

Максимальна сума стипендії (не може бути збільшена): 100 тис. грн.

Докладно про програму можна прочитати в Інструкції для заявника.


Категорія: Новини