10 Травня 2019, 12:05

Публікуємо рейтинговий реєстр програми «Український культурний монітор». Нагадуємо, що у зв’язку із великою кількістю заявок та високим навантаженням у роботі Фонду Дирекцією було прийнято рішення публікувати за кожною програмою 2 реєстри: перший – рейтинговий реєстр усіх проектів після проходження технічного та експертного відбору; другий – реєстр укладених договорів про надання гранту із зазначенням вже фактичних сум фінансової підтримки УКФ проектів, схвалених Наглядовою радою УКФ.

Відповідно до вимог «Закону про Український культурний фонд» проекти-переможці (позиції у рейтингу з 1 по 7), суми запитів яких перевищують  625 950,00 грн (150 мінімальних заробітних плат у 2019) будуть винесені на затвердження Наглядовою Радою.

Також у зв’язку з економією коштів за програмою, на розгляд Наглядової Ради за рішенням Дирекції будуть винесені проекти, які набрали 210 балів, але за комунікаційну частину отримали менше 70 балів (позиції у рейтингу з 8 по 10).

Нагадуємо, що за умовами «Порядку проведення конкурсного відбору проектів» та відповідно до «Методики оцінювання проектів» кожен проект проходить оцінювання у три етапи: оцінка від відповідної експертної ради Фонду виставляється за змістову, фінансову та комунікаційну частину проекту. При цьому, змістову частину оцінюють два експерти тієї чи іншої секторальної експертної ради і оцінка є середнім балом. Якщо проект при експертній оцінці якоїсь із частин набирає менше 70 балів, він не проходить на оцінювання наступної частини.

Відповідно до рішення Наглядової Ради заявники, чиї проекти набрали 210 балів і більше будуть запрошені на переговорні процедури та підписання договорів про надання гранту. Заявники, чиї проекти після експертного оцінювання набрали менше 210 балів, отримають листи з інформацією про результати оцінювання.

На 20 травня 2019 року заплановано публікацію реєстрів укладених договорів про надання грантів за програмою «Український культурний монітор» із зазначенням фактичних сум грантової підтримки.



Категорія: Новини