03 Квітня 2020, 13:04

Український культурний фонд розпочав третій з 4-х етапів конкурсного відбору: погодження рішень експертних рад Дирекцією Фонду шляхом переговорних процедур. 

Четвертий етап конкурсу передбачає схвалення Наглядовою Радою Фонду погоджених Дирекцією Фонду рішень експертних рад щодо проектів, вартість яких перевищує 150 мінімальних заробітних плат, встановлених законом про Державний бюджет України станом на 1 січня поточного року. З проектами, що успішно пройдуть четвертий етап, буде укладено договори про надання гранту.  

Як зазначено в Порядку проведення конкурсного відбору (пункт 6.2.5) та пункті “XI. Оцінювання проектів експертами експертних рад УКФ” Інструкції для заявників, фінансування проектів відбуватиметься відповідно до сформованого рейтингу та в межах виділеного державного фінансування (або обсягів коштів спецфонду). Відповідно до рейтингового реєстру і виділених на реалізацію ЛОТ-у бюджету, рішенням Дирекції Фонду буде визначено проекти, допущені до переговорних процедур 

Наразі бюджет УКФ, розрахований на підтримку культурно-мистецьких проектів, становить 462 млн грн. Ця сума розподілена за програмами та їхніми ЛОТ-ами. Бюджети вказано в описі програм та в інструкціях для заявників. 

Важливо! Остаточне рішення щодо підтриманих проектів буде ухвалено після внесення змін до Державного бюджету України і визначення кінцевої суми, наданої на підтримку культурно-мистецьких проектів УКФ. У випадку його секвестру бюджети програм та ЛОТ-ів будуть переглянуті та скорочені, за рішенням Дирекції та схваленням Наглядової Ради Фонду формуватиметься перелік проектів, запрошених для продовження переговорних процедур.

Категорія: Новини