19 Травня 2021, 14:05

Наприкінці квітня УКФ оголосив нову конкурсну програму «Розвиток кінопроєкту» для підтримки сценарної справи в Україні та введення етапу розвитку (девелопменту) кінопроєктів в українському кіновиробництві, відкриття нових імен в галузі сценарної майстерності.  

Для забезпечення прозорого, ефективного, високопрофесійного відбору проєктів, що реалізовуватимуться за підтримки Українського культурного фонду у 2021 році у межах зазначеної програми, Наглядовою Радою Фонду було ухвалено рішення про формування її експертної ради. Вона складатиметься з: 

  • чинних експертів УКФ, які здійснювали оцінювання проєктів аудіовізуального сектору в інших програмах, і будуть затверджені Наглядовою Радою Фонду як експерти програми «Розвиток кінопроєкту»; 
  • нових експертів, яких буде обрано шляхом проведення конкурсу. 

Конкурс з добору нових експертів до складу експертної ради програми «Розвиток кінопроєкту» триватиме з 19 по 26 травня (включно, до 24.00 години за київським часом) 2021 року. 

Фонд запрошує досвідчених фахівців у галузі сценарної справи та кіно- і телевиробництва долучитися до експертної ради програми «Розвиток кінопроєкту» та посилити її своїм досвідом і знаннями.

Висування експертів в Експертні ради Фонду відбувається у два способи:

  • самовисування особи з метою участі у конкурсі з добору експертів;
  • висування особи з метою участі у конкурсі з добору експертів профільною інституцією у сфері кіно- або телевиробництва. (Зверніть увагу: якщо особа висувається на конкурс від інституції, подає документи та реєструється на конкурс сам кандидат, завантажує необхідні документи сам кандидат. У випадку висування кандидата від інституції наявний документ рекомендаційний лист, який має бути на бланку організації за підписом керівника організації та містити період та форми співпраці із вами, характеристику професійних якостей, ваш досвід в управлінні проєктами, бюджетуванні проєктів, оцінці проєктів в культурно-мистецькій сфері, та мотивацією такої рекомендації). 

Вимоги до кандидата в експерти Фонду:

  • вища освіта другого (і вище) рівня;
  • досвід у секторі аудіовізуального мистецтва (продюсер, режисер ігрових та анімаційних фільмів, кінокритик, кінознавець, театрознавець, редактор, сценарист, драматург тощо (вказати перелік робіт);
  • знання ділової української мови; 
  • бездоганна ділова репутація.

Відбір кандидатів до експертної ради відбувається відповідно до Положення про Комісію з добору експертів до експертних рад УКФ.

Експертне оцінювання проєктних заявок триватиме з 1 по 30 червня 2021 року відповідно до Методики оцінювання проєктів.

Звертаємо вашу увагу: експерт не може бути заявником цієї програми або брати участь у реалізації проєкту в якості члена команди або підрядника.

Для подання документів на конкурс необхідно:

1.  Ознайомитися з порядком роботи експертів Експертних рад Фонду та з переліком документів у Положенні про експертні ради УКФ (Пункти 3.5, 3.6);

  • Заява (відповідно до додатку №1 Положення про експертні ради). 
  • Мотиваційний лист
  • Розгорнуте фахове резюме із додатками, що підтверджують профільну діяльність
  • Копії документів, що підтверджують вищу освіту (а також за наявності - науковий ступінь, наукове або почесне звання). 
  • Копія документу, що посвідчує особу
  • Копія індивідуального податкового номеру
  • згода на збір та обробку персональних даних (відповідно до додатку №2 Положення про експертні ради). 

2.  Підготувати та підписати ці документи, конвертувати/відсканувати їх у формат PDF;

3.  Подати документи на конкурс з добору експертів: https://pms.ucf.in.ua/registration , попередньо зареєструвавшись в Системі управління проєктами. 

Якщо ви експерт експертних рад Фонду у 2021 році не потрібно повторно надсилати документи. За роз’ясненнями просимо звернутися в експертний відділ Фонду. 

Детальна інструкція щодо реєстрації та подання документів на конкурс з добору експертів. 

Детальна інформація про конкурсну програму «Розвиток кінопроєкту».  

Категорія: Новини