+380 (44) 506 22 66 [email protected]
22 Жовтня 2024, 17:10

У Галереї Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука за підтримки Українського культурного фонду запрацювала виставка «Незнищенна», відкрита викладачами та студентами навчального закладу. 

Експозиція, присвячена незламності українського духу в умовах війни, представляє мальовничі полотна та артобʼєкти, повʼязані з російсько-українською війною та рефлексією на ворожий ракетний обстріл у березні 2024 року, внаслідок якого було зруйновано один із навчальних корпусів Академії Бойчука.

Проєкт спрямований на відновлення експериментальної майстерні кафедри монументального та станкового живопису Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука. Відвідувачі зможуть побачити твори, що поєднують традиційні й сучасні мистецькі техніки, виражаючи ідею незнищенності та стійкості української культури. 

Виставка триватиме до 31 жовтня за адресою: вул. Михайла Бойчука, 32.

Нагадаємо, Академія Бойчука – заклад вищої освіти мистецького спрямування, заснований 1938 року. 25 березня 2024 року в результаті ракетної атаки російських окупаційних військ по Києву зруйнована частина будівлі Академії. Уламки російської ракети влучили в навчальний корпус, знищено майстерню монументального і станкового живопису, конгрес-хол, пошкоджено актову залу та галерею Академії. У конгрес-холі Академії тривала виставка-конкурс «Жінка в полум’ї війни», на якій були представлені творчі роботи викладачів і студентів Академії, та митців зі всієї України. Усі твори знищено, як і архіви дипломних робіт та архіви кафедри живопису. Зруйновано Музей культурної спадщини Михайла Бойчука, в якому зберігалися матеріали школи «бойчуківців».

Категорія: Статті