+380 (44) 506 22 66 [email protected]
18 Жовтня 2024, 11:10

Український культурний фонд затвердив оновлені Вимоги до звіту незалежного аудитора з надання впевненості щодо достовірності та відповідності фінального звіту грантоотримувача про реалізацію проєкту засадам нормативних документів Фонду.

У вимогах описані умови надання аудиторських послуг, особливості аудиту обліку використання гранту на реалізацію проєкту, структура, порядок оформлення аудиторського звіту, критерії оцінки обліку доходів та витрат за рахунок гранту, співфінансування та реінвестицій на реалізацію проєкту для підтвердження їх цільового використання. 

Звіти незалежних аудиторів відіграють ключову роль у гарантуванні того, що кожен проєкт відповідає встановленим меті та цілям програми, а оновлені вимоги Фонду до звітування покликані підвищити прозорість контролю за виконанням грантерами своїх зобов’язань з цільового використання бюджетних ресурсів. 

Ознайомитися з документом, що набере чинності з 1 січня 2025 року, можна за посиланням.

Нагадаємо, Український культурний фонд (УКФ) – державний інвестор розвитку культури та креативних індустрій України. Інституція заснована у 2017 році на підставі Закону України «Про Український культурний фонд». Підтримка індивідуальних, національних та міжнародних культурно-мистецьких проєктів здійснюється на конкурсних засадах в межах семи секторів: аудіальне мистецтво, візуальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, культурна спадщина, літературна справа, перформативне та сценічне мистецтво, культурні та креативні індустрії. Упродовж семи років своєї діяльності Фонд профінансував 2717 проєктів. Сума інвестованих коштів у них становить понад 1,6 млрд грн, а кількість охопленої Фондом аудиторії – 53 млн осіб.

Категорія: Статті