+380 (44) 506 22 66 [email protected]
01 August 2024, 12:08

Чимось приємним повіяло, відчуваєте? Нууу, звісно. Це ж останній теплий подих літа нагадує про себе. Вітаємо вас і нас у серпні! Зізнатися чесно, дещо з наших телефонних чернеток «виконати обов'язково у липні» плавно перекочувало на сам кінець літа. Бо ж робота для команди УКФ понад усе:) А яка саме – у нашому традиційному щомісячному дайджесті. 

29 липня Наглядова рада УКФ оголосила новий конкурсний добір на посаду Виконавчого директора УКФ. Як і раніше, він триватиме 30 календарних днів. Докладні вимоги та оновлений перелік документів за посиланням.

Щоб участь у конкурсному доборі була максимально зрозумілою та легкою для подавачів, підготували їм пам’ятку, а також рекомендації на час проходження співбесід. Будь ласка, користуйтеся ними. 

Минулого місяця ми продовжили ближче знайомити з досвідченими фахівцями сфери культури та креативних індустрій України в межах рубрики #експертУКФ. Про роботу в експертній раді «Перформативне та сценічне мистецтво» розпитали Ольгу Пужаковську

У липні до нас завітали 15 митців з восьми країн в межах проєкту «Культурна дипломатія: Україна – ЄС 2024». З іноземними гостями обговорили актуальні та майбутні можливості грантової підтримки, а також перспективи розвитку подальшої співпраці.

Липень потішив нас новинами про початок резиденцій та опен-колів #запідтримкиУКФ. Художників та музикантів на Хмельниччину запросила «Бакота Хаб». Лише уявіть: круті схили, що ніби торкаються неба, тепле озеро та дивовижна панорама. І все це в колі однодумців, об’єднаних творчими завданнями. Сподіваємося, ви встигли подати заявку на участь. 

А ось майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва «Народний музей Барської кераміки» запрошує на Вінниччину. Якщо ви у пошуках простору для творчої самореалізації, відновлення, обміну досвідом та професійного росту – вам сюди. Заявки приймають до 15 серпня.

Авторам танцювальної вистави або ж перформансу, які збилися з ніг в пошуку інформаційної підтримки для проєкту, опен-кол від «Говори тілом» буде як ніколи на часі. Організатори допоможуть створити пакет промоматеріалів, сайт-візитку чи налагодити співпрацю з журналістами. Заявки також приймають до 15 серпня.

Тим часом у Києві готуються до перформансу «Ритуальний танець 403». Це елемент виставкового проєкту «Поезія наших дітей», присвяченого трагічному дитинству українців різних поколінь. І саме ви можете стати його учасником. Бо ж те, що боляче сказати словами, можна передати через рухи. Варто лише спробувати. Заявки приймають до 7 серпня.

У липні разом з вами ми пірнали в неймовірну атмосферу українського кіномистецтва на ювілейному 15-му Одеському міжнародному кінофестивалі, який цьогоріч відбувся у Києві за підтримки УКФ. На кіноподії транслювали прем'єри найбільш очікуваних національних фільмів та дебютували молоді таланти.

До слова, УКФ за п'ять років підтримав 508 проєктів у секторі аудіовізуальне мистецтво. Загальна сума інвестованих коштів у культурні продукти склала 598,45 млн грн.

«Підтримка аудіовізуального сектору допомагає зберегти та популяризувати національну ідентичність як всередині країни, так і за її межами, транслюючи культурні послання національним і міжнародним глядачам. Такими культурними продуктами ми формуємо спільні цінності та досягаємо розуміння між різними регіонами та групами населення. Вони об'єднують людей, допомагають долати соціальні бар'єри та сприяти національній єдності. Високоякісні аудіовізуальні продукти можуть і мають підвищувати міжнародний імідж України, показуючи її творчий потенціал та культурне багатство», – зазначив заступник виконавчого директора УКФ з проєктної роботи Дмитро Решетченко під час виступу на ОМКФ. 

У вересні ми готуємося пірнати з головою у світ іншого мистецтва – анімаційного. А як інакше, коли за підтримки УКФ стартує 11-й міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM 2024. 

Запрошуємо і вас побачити фільми про вчора та завтра, про своїх та чужих. Покази відбудуться на території першого інноваційного парку в Україні UNIT.City з 4 по 8 вересня. На вас чекають близько 250 короткометражних анімаційних стрічок у 22 тематичних блоках. Реалістичні та фантасмагоричні, сумні та не дуже, саркастичні, іронічні, емпатичні – кожен знайде щось для себе. Невдовзі розіграємо квитки на фестиваль, тож слідкуйте за нашими соцмережами особливо уважно. 

Ми ж прощаємося на місяць і дуже просимо вас не губитися. Обіймаємо кожного та кожну так сильно, щоб вистачило до осені. А вона вже в дорозі. 

Мирного, спокійного та переможного 31-го дня!




Категорія: Статті