23 Липня 2024, 11:07

У п’ятницю, 19 липня, у Києві відбулася зустріч представників Українського культурного фонду та бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні з учасниками проєкту «Культурна дипломатія: Україна – ЄС 2024». До УКФ завітали 15 митців з Німеччини, Бельгії, Чеської Республіки, Болгарії, Литви, Нідерландів, Румунії та Латвії.

З учасниками заходу працівники Фонду обговорили актуальні та майбутні можливості грантової підтримки, а також перспективи розвитку подальшої співпраці.

За словами заступника виконавчого директора УКФ з проєктної роботи Дмитра Решетченка, організована зустріч сприятиме культурному обміну між країнами та зміцнюватиме дипломатичні відносини.

«Український культурний фонд завжди відкритий до співпраці, про що свідчать низка втілених за підтримки УКФ якісних міжнародних проєктів. Ними ми розвиваємо туристичну інфраструктуру країни та популяризуємо її культурні маршрути на міжнародній арені. Впевнений, спільними зусиллями ми зможемо сприяти глибшому взаєморозумінню, повазі та співпраці між нашими народами», – зазначив Дмитро Решетченко у вітальному слові до іноземних митців. 

Проєкт Представництва ЄС в Україні «Культурна дипломатія: Україна – ЄС 2024», що реалізує Internews Ukraine, покликаний сприяти встановленню контактів між українськими митцями та митцями з країн ЄС, показати їм можливості співпраці та залучити до активної участі в культурній дипломатії. У межах цього проєкту організовані культурні обміни для митців з України та ЄС, один з таких — вдало провели у Німеччині для українців. Другий етап – візит митців з ЄС до Львова та Києва. 



Категорія: Статті