26 Липня 2019, 14:07

Український культурний фонд, дотримуючись принципів відкритості та прозорості, пропонує всім охочим ознайомитися зі звітом нашої діяльності за I-ше півріччя 2019 року (січень - червень).

У першому кварталі 2019 року УКФ фіналізував середньострокову Стратегію 2019 – 2021, запустив одразу шість нових конкурсних програм, взяв курс на розширення та посилення команди Фонду. Переглянути Звіт УКФ за І квартал 2019 року.

У другому кварталі робота Фонду була сконцентрована довкола фіналізації результатів конкурсного відбору шести програм та проведення переговорних процедур і підписання договорів із переможцями. Також у звітний період відбулися концептуалізація нових конкурсних програм, запуск інституційних програм Фонду, концептуалізація та апробація Школи проектного менеджера та активна робота УКФ з культурними, креативними та аудіовізуальними секторами України.


У 2019 році у зв'язку зі збільшенням кількості програм та відповідно збільшеним навантаженням на команду Фонду, відповідно до Порядку конкурсного відбору проектів та Інструкцій для заявників всіх конкурсних програм УКФ, діє така процедура інформування про результати проходження всіх етапів перевірки аплікаційного пакету, а саме:

1. На дату завершення етапу подачі заявок по кожній з програм УКФ публікує список проектів, які надійшли на конкурс:

2. Потім усі надіслані до УКФ аплікаційні пакети проходять технічний відбір. Про результати технічного етапу відбору заявники інформуються особистим імейлом, який містить повідомлення про проходження/не проходження відбору. Листи-відмови також містять детальний перелік позицій, через які аплікаційний пакет відхилено на етапі технічного відбору.

3. Аплікаційні пакети, які подолали технічний відбір, переходять на розгляд експертних рад Фонду. За результатами рейтингу експертних оцінок, заявники, проекти яких подолали бар’єр у 210 балів (а саме не менше 70 балів за кожну частину: змістову, фінансову та комунікаційну), запрошуються на переговорні процедури та підписання Договорів про надання гранту. Відповідно до Закону про Український культурний фонд, проекти, бюджет яких за рахунок гранту перевищує 150 мінімальних заробітних плат, проходять також процедуру розгляду та затвердження Наглядовою Радою Фонду.

4. Про результати експертного відбору для всіх програм Фонду заявник буде обов'язково поінформований особистим імейлом із зазначенням кількості отриманих балів.

Після завершення всіх етапів перевірки аплікаційних пакетів та підписання з переможцями Договорів про надання гранту УКФ опублікував реєстр із результатами всіх етапів конкурсного відбору за шістьма конкурсними програмами (технічного, експертного та етапу переговорів).

Категорія: Новини