26 Квітня 2019, 12:04

Український культурний фонд, дотримуючись принципів відкритості та прозорості, пропонує всім охочим ознайомитися зі звітом нашої діяльності за I-й квартал 2019 року (січень - березень).

Ще раз нагадуємо, цього року у зв'язку зі збільшенням кількості програм та відповідно збільшеним навантаженням на команду Фонду, відповідно до Порядку конкурсного відбору проектів та Інструкцій для заявників всіх конкурсних програм УКФ, діє така процедура інформування про результати проходження всіх етапів перевірки аплікаційного пакету, а саме:

1. На дату завершення етапу подачі заявок по кожній з програм УКФ публікує список проектів, які надійшли на конкурс:

2. Потім усі надіслані до УКФ аплікаційні пакети проходять технічний відбір. Про результати технічного етапу відбору заявники інформуються особистим імейлом, який містить повідомлення про проходження/не проходження відбору. Листи-відмови також містять детальний перелік позицій, через які аплікаційний пакет відхилено на етапі технічного відбору.

3. Аплікаційні пакети, які подолали технічний відбір, переходять на розгляд експертних рад Фонду. За результатами рейтингу експертних оцінок, заявники, проекти яких подолали бар’єр у 210 балів (а саме не менше 70 балів за кожну частину: змістову, фінансову та комунікаційну), запрошуються на переговорні процедури та підписання Договорів про надання гранту. Відповідно до Закону про Український культурний фонд, проекти, бюджет яких за рахунок гранту перевищує 150 мінімальних заробітних плат, проходять також процедуру розгляду та затвердження Наглядовою Радою Фонду.

4. Про результати експертного відбору для всіх програм Фонду заявник буде обов'язково поінформований особистим імейлом із зазначенням кількості отриманих балів.

Після завершення ВСІХ етапів перевірки аплікаційних пакетів та підписання з переможцями Договорів про надання гранту УКФ опублікує реєстр із результатами всіх етапів конкурсного відбору (технічного, експертного та етапу переговорів). 

З початку квітня отримані проекти проходять технічну перевірку, за її результатами передаються на розгляд експертним радам Фонду. Результати технічного відбору проектів оформлюються протоколом комісії з технічного відбору проектів, розгляд проектів експертами також оформлюється у вигляді протоколів оцінки. Наразі команда УКФ фіналізує протоколи технічної оцінки за програмами НОРД, Український культурний монітор, Знакові події для української культурі та Підсилення потужності аудіовізуального сектору.

Усі заявники обов’язково будуть інформовані особистими імейлами про результати технічної перевірки.

Протягом квітня були завершені етапи технічної та експертної оцінки проектів програми Створюємо інноваційний культурний продукт, розпочався процес переговорних процедур із заявниками, проекти яких подолали бар’єр у 210 балів. Переговорний процес та процес укладання договорів із переможцями програми Створюємо інноваційний культурний продукт триває і нині. Усі заявники, які отримали листи, що їх проекти пройшли етап технічного відбору та потрапили на експертний відбір обов’язково будуть інформовані особистими імейлами про результати експертного відбору із зазначеними балами.

Фінальний реєстр проектів за програмою Створюємо інноваційний культурний продукт міститиме повну інформацію про надіслані 547 заявок: у ньому буде зазначена кількість тих, яка не подолала технічний відбір, експертний рейтинг проектів та тих, з ким після переговорних процедур був укладений Договір про надання гранту. Публікацію цього фінального реєстру заплановано до 6 травня 2019 року, після завершення переговорних процедур та підписання договорів.

З 27 квітня по 01 травня офіс Українського культурного фонду закривається на Великодні свята, вийдемо на зв'язок з 02 травня 2019 року!

Всім бажаємо веселих Великодніх свят у дружньому родинному колі!

З повагою,

Ваша команда УКФ

Категорія: Новини