10 Лютого 2021, 14:02

Для популяризації та збереження культури корінних народів Криму Український культурний фонд спільно з державним підприємством «Кримський дім» та державною установою «Український інститут» розробив та імплементував ЛОТ «Культура Криму» в межах грантової програми «Знакові події». Його мета – підтримати реалізацію масштабного культурно-мистецького проекту, який поглибить розуміння нерозривного культурного та історичного зв’язку материкової частини України та півострова Крим, актуалізує проблеми збереження культури Криму, а також приверне увагу світової спільноти до анексії Криму Російською Федерацією.

Разом із партнерами УКФ націлений на комплексний підхід до представлення культури Криму та знайомство із нею широких аудиторій, як в Україні, так і поза її межами. Підтриманий ЛОТ-ом проект стане першими кроком для формування постійного виставкового простору в Національному музеї народної архітектури та побуту України (Музеї Пирогово), де засобами мистецтва буде презентовано культуру Криму. У майбутньому цей простір буде координувати Кримській дім. Партнерська співпраця з Українським інститутом дозволить забезпечити промоцію та презентацію створеного в рамках ЛОТ-у проекту або окремих його складових за кордоном. 

Загальний бюджет ЛОТ-у «Культура Криму» – 10 млн грн. 

Заявки з ідеями масштабного проекту, присвяченого культурі Криму, приймаються з 9 лютого до 30 березня 2021 на сайті УКФ. 

17 лютого, об 11:00, на сторінці УКФ у Facebook відбудеться онлайн-презентація ЛОТ-у за участю представників організацій-партнерів. 

19 лютого, о 14:00, запрошуємо на вебінар про ЛОТ, який транслюватиметься YouTube-каналі УКФ.    


Докладно про ЛОТ «Культура Криму» та його особливості

Категорія: Новини