16 October 2023, 15:10

Одеський національний художній музей за підтримки Українського культурного фонду у рамках проєкту «Доступний музей онлайн» створив віртуальний 3D-тур виставками з сурдоперекладом. Він складається з тривимірного сканування сучасних експозицій «До війни» та циклу «Мови війни» у супроводі 22 відео жестовою мовою, які розповідають про окремі серії робіт та їхніх авторів.

«Таким чином виставкові зали обох поверхів музею стають доступними різним людям, які цікавляться культурою та мистецтвом, зокрема тим, хто має порушення зору чи слуху, внутрішньо переміщеним особам, людям на кріслах колісних, а також всім, хто зараз вимушено перебуває далеко від Одеси та сумує за музеєм», – зазначили автори проєкту.

Окрім віртуального туру, у межах проєкту музей опублікував переклад жестовою мовою 7 інтерв’ю з митцями з серії «Від першої особи». Незабаром також вийде нова серія з 5 відеолекцій про мисткинь, чиї роботи представлені в колекції ОНХМ. До створення відео жестовою мовою залучили відділ професійних сурдоперекладачів Суспільного мовника.

Переходьте за посиланням на сайт Одеського художнього та досліджуйте мистецтво разом із нами.


Категорія: Статті