06 Березня 2019, 17:03

Перша координаційна зустріч відбулася 28 лютого 2019 року. Її результатом стала мапа викликів та можливостей для українських культурних лідерів думок та стейкхолдерів-інституцій, що розпоряджаються державними коштами. Під час першої координаційної зустрічі пролунала пропозиція перетворитися у робочу ініціативну групу, яка у подальшому зможе через спільне бачення і спільні дії більш ефективно впливати на вирішення тих чи інших принципових проблем на різних рівнях.

Координаційні зустрічі – одна з інституційних програм УКФ, метою якої є створення єдиної екосистеми культури та креативності в Україні. До організації першої координаційної зустрічі спонукала сама ситуація, що виникла із появою нових впливових інституцій, кожна із яких претендує на проактивну роль у формуванні публічної політики. Одночасно виникла потреба закцентувати зони відповідальності культурних інституцій та організацій для синхронізації їхніх зусиль у лобіюванні колективних інтересів на різних рівнях – перед Міністерством фінансів, перед органами законодавчої влади, перед міжнародними фондами та інституціями.

У першій координаційній зустрічі взяли участь Олена Бородіна (Національний фонд досліджень України), Андрій Демчук, Анастасія Крилова (Офіс із просування експорту України), Вікторія Кім (Український інститут книги), Іван Козленко (Національний центр Олександра Довженка), Станіслав Лячинський (Міжнародний фонд «Відродження»), Сергій Неретін (Державне агентство України з питань кіно), Олена Ніколаєва (Державний фонд регіонального розвитку, Міністерство регіонального розвитку України), Олеся Островська-Люта (Мистецький Арсенал), Анна Петрова (Національна платформа з розвитку малого та середнього бізнесу–SMEDO), Юлія Хомчин (Інститут стратегії культури), Юлія Федів, Надія Ковальчук (Український культурний фонд), Володимир Шейко (Український інститут), Аліна Шпак (Український інститут національної пам'яті). 

Модераторка: Олена Правило (ГО «Конгрес активістів культури»).

Арт-скрайберка: Ірина Приходько («Майстерня візуалізації»).

Інституційну програму «Координаційні зустрічі» курує аналітичний відділ УКФ.

Категорія: Новини