25 Березня 2019, 15:03

17 березня Український культурний фонд закрив реєстрацію на конкурсну програму «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти. ‒ Н.О.Р.Д.», спрямовану на сприяння обміну знаннями, досвідом та ідеями в галузі культури та мистецтв, а також на відкриття нових мистецьких практик та імен. Загалом на конкурс надійшло 305 проектних заявок.

Найбільшу кількість проектів було подано з Київської області ‒ 132. До п'ятірки лідерів за кількістю заявок також увійшли: Харківська (26), Львівська (23), Дніпропетровська (15), Одеська області (14). Однакова кількість заявок надійшла з Рівненської та Вінницької областей – по 10. За секторальним розподілом перше місце посів сектор культурних та креативних індустрій, наступними за рейтингом стали: культурна спадщина, візуальне мистецтво, перформативне та сценічне мистецтво.

Розподіл заявок за лотами програми «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти. ‒ Н.О.Р.Д.» склався так:

Лот «Навчання» ‒ 110 заявок

Лот «Обміни» ‒ 52 заявки

Лот «Резиденції» ‒ 88 заявок

Лот «Дебюти» ‒ 55 заявок

Нині триває технічний відбір заявок. Ті з них, що відповідатимуть технічним критеріям проведення конкурсу, будуть передані на оцінювання експертам.

Нагадуємо, що у цьому році кожен проект буде розглядатися експертами відповідної до сектору проекту експертної ради, а також фінансової та комунікаційної ради. Найвищий бал за сумою оцінювання ‒ 300. Проекти, які наберуть понад 210 балів, зможуть претендувати на фінансування від Українського культурного фонду. Наступними етапами стануть переговорні процедури, винесення рішення щодо фінансування та підписання договору про надання гранту. 



*Просимо звернути увагу! Проект «Юна опера» має номер 82529. Через технічну помилку у реєстрі, опублікованому 25 березня, його номер відображався як 82537. Наразі дані оновлено.   

Категорія: Новини