22 Грудня 2020, 19:12

Цього року переможцями в номінації стали компанії SoftServe і Kredobank, які підтримали культурні проекти у 2020 році. Номінація «Бізнес що підтримує культуру» була заснована у співпраці КСВ і УКФ. Така робота є частиною комплексу заходів Фонду, які спрямовані на залучення бізнесу в культурну сферу.

Конкурс покликаний популяризувати співпрацю між культурними інституціями і бізнес структурами, яка дозволить розвивати культурну сферу і створить успішні кейси спільної реалізації проектів.

Відбір кейсів-переможців здійснювався відповідно до декількох критеріїв: відповідність напряму культура, мистецтво та креативні індустрії, інноваційність, залученість працівників компанії до проекту, масштаб і сталість проекту та за результатами проєкту для компанії, культури та регіону.

Компанія SoftServe підтримала проект Міжнародного благодійного фонду розвитку Меморіалу жертв Голодомору. І розробила платформу «Зерна правди», яка створена для збору благодійних внесків з метою втілення проекту основної експозиції Музею Голодомору.  На сайті зображені інтерактивні зернинки, що символізують вшанування пам’яті кожної окремої жертви. Одночасно із запуском платформи під проводом компанії стартували кампанії зі збору коштів. Сама компанія переказала на реалізацію проекту 2 800 000 тис гривень. На даний час працівниками компанії було здійснено понад 250 пожертв, а загальна сума внесків склала 2 976 645 грн.

Кредобанк спрямував свої зусилля на популяризацію читання і фінансової грамотності українців у формі культурно-освітньої ініціативи «Читаємо з KredoBank». Реалізація ініціативи дозволила привернути увагу до читання в масштабах України і зацікавити понад 500 працівників банку, 300 000 клієнтів які користуються картковими продуктами банку та більше, як 26 тисяч школярів з усіх куточків України. Загальний бюджет проекту за 2018-2019 роки склав 3 300 000 грн. В її рамках було здійснено видання книг, розповсюджено видання дитячої літератури, проведено літературні і читацькі конкурси, створено мотиваційні відео.


Категорія: Новини