25 Червня 2019, 15:06

20 червня відбулася зустріч експертних рад за результатами оцінювання проектів, що подалися на конкурси з шістьох програм УКФ. У обговоренні взяли участь Голова Українського культурного фонду Марина Порошенко, члени Наглядової ради, представники всіх десятьох експертних рад, Дирекція фонду, співробітники Експертного відділу. 

Метою зустрічі було підбиття підсумків, отримання зворотного зв'язку та аналіз роботи експертів УКФ у 2019 році. Учасники обговорили наступні зміни, які варто внести до методики оцінювання проектних заявок задля підвищення ефективності роботи експертів:

  • змінити 3-етапний каскадний метод оцінювання на каскадно-рейтинговий за моделлю: 3 змістові експерти із формуванням середнього балу на першому етапі. На другому етапі, в разі отримання на змістовому оцінюванні 70 і більше балів, проект оцінює 2 фінансових експерти ‒ середній бал оцінювання фінансовими експертами
  • реорганізувати раду з комунікаційних стратегій проектів
  • уніфікувати протокол оцінювання для змістових експертів у зв’язку з об’єднанням ради з комунікаційних стратегій проектів із секторальними радами культури та мистецтв
  • покращити процедуру повідомлення про конфлікт інтересів
  • для уникнення суб’єктивності під час відбору проектів проводити їхню оцінку 3-ма змістовими експертами
  • проводити моніторинг підтриманих УКФ проектів, експертами, які їх оцінювали

За результатами зустрічі буде створено робочу групу експертів з опрацювання нової редакції методики оцінювання проектів. Український культурний фонд планує проводити сертифікацію та підвищувати фаховий рівень експертів за допомогою спеціально підготовлених, розроблених фондом, навчальних програм. 

Категорія: Новини