29 Березня 2019, 16:03

22 березня Український культурний фонд завершив реєстрацію на конкурсну програму «Підсилення потужності українського аудіовізуального сектору», спрямовану на підтримку та розвиток українського аудіовізуального сектору, стимулювання молодих митців до створення конкурентоспроможного продукту і популяризації українського аудіовізуального сектору за кордоном. Загалом на конкурс надійшло 658 проектних заявок.

Найбільшу кількість проектів було подано з Києва та Київської області ‒ 490. До п'ятірки лідерів за кількістю заявок також увійшли: Одеська (26), Львівська (21), Харківська (18), Дніпропетровська (16) області. 

Розподіл заявок за лотами програми «Підсилення потужності українського аудіовізуального сектору»:

Лот «Підтримка аудіовізуального сектору на етапі сценарної розробки та препродакшену» ‒ 296 заявок

Лот «Освітні проекти у аудіовізуальному секторі» ‒ 74 заявки

Лот «Продакшен і постпродакшен українського телепродукту» ‒ 73 заявки

Лот «Продакшен і постпродакшен ігрових, неігрових та анімаційних фільмів» ‒ 170 заявок

Лот «Промоція національного аудіовізуального сектору» ‒ 45 заявок

Триває технічний відбір заявок. Ті з них, що відповідатимуть технічним критеріям проведення конкурсу, будуть передані на оцінювання експертам.

Нагадуємо, що у цьому році кожен проект буде розглядатися експертами відповідної до сектору проекту експертної ради, а також фінансової та комунікаційної ради. Найвищий бал за сумою оцінювання ‒ 300. Проекти, які наберуть понад 210 балів, зможуть претендувати на фінансування від Українського культурного фонду. Наступними етапами стануть переговорні процедури, винесення рішення щодо фінансування та підписання договору про надання гранту. 


Категорія: Новини