20 Травня 2024, 10:05

Український культурний фонд у партнерстві з німецьким некомерційним соціальним підприємством The Green Room проводить опитування, що спрямоване на вивчення стану ментального здоров'я українських митців під час збройної агресії росії проти України. 

Війна накладає важкий відбиток на кожного з нас, але митці, як ті, хто відчуває та передає емоції суспільства, потребують особливої уваги. Якщо ви є представником сектору культури та креативних індустрій, беріть участь в опитуванні за посиланням. 

Анкета доступна до 27 травня включно. Всі відповіді залишаться конфіденційними. Орієнтовний час заповнення анкети – до 7 хвилин. Ваша участь допоможе нам визначити основні напрямки ініціатив для роботи з ментальним здоров'ям митців в Україні у часи повномасштабної війни.

Український культурний фонд (УКФ) – державний оператор розвитку культури та креативних індустрій України. Інституція заснована у 2017 році на підставі відповідного Закону України «Про Український культурний фонд». Підтримка індивідуальних, національних та міжнародних культурно-мистецьких проєктів здійснюється на конкурсних засадах в межах семи секторів: аудіальне мистецтво, візуальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, культурна спадщина, літературна справа, перформативне та сценічне мистецтво, культурна та креативні індустрії. Упродовж семи років своєї діяльності УКФ профінансував 2717 культурно-мистецьких проєктів. Сума інвестованих коштів у них становить понад 1,6 млрд грн, а кількість охопленої Фондом аудиторії – 53 млн осіб.

The Green Room (TGR) – некомерційне соціальне підприємство, засноване в жовтні 2020 року, розташоване в Кельні, Німеччина. Основна місія TGR — надавати всебічну підтримку артистам, приділяючи особливу увагу музикантам, танцюристам і театральним професіоналам. Багатогранні проєкти TGR охоплюють дослідження ефективності, тренінги з соматики, психосоціальну допомогу та коучинг художнього виконання. TGR займається розробкою індивідуальних систем підтримки для виконавців, поєднуючи зміцнення здоров’я з сильним наголосом на самодослідженні, орієнтованому на процес. З 2022 року TGR розширив своє охоплення, пропонуючи різноманітні програми резиденцій, спочатку допомагаючи митцям, переміщеним через війну в Україні, а тепер відкритий для ширшого кола міжнародних митців.



Категорія: Статті