14 Серпня 2018, 19:08

Наразі Український культурний фонд завершує етап оцінювання експертами 522 культурно-мистецьких проектів, що пройшли технічний відбір. До оцінювання проектних заявок залучено 58 експертів з восьми експертних рад.

Наступним кроком стала зустріч експертів, Дирекції УКФ та Наглядової ради, оскільки всі проекти, які пройшли 70-бальний експертний поріг затверджуються Дирекцією, а та частина проектних заявок, бюджети яких перевищують 150 мінімальних заробітних плат (500 тис. грн.), виносяться на схвалення Наглядової ради (відповідно до ст. 9 Закону України «Про Український культурний фонд»).

Координаційну зустріч відбулась в два етапи. На першому з них Дирекція звітувала перед Наглядовою радою про кількість отриманих заявок, їх географію, кількість тих, хто пройшов технічний відбір та тих, що отримали більше 70 балів від експертів. Також Наглядова рада УКФ розглянула проектні заявки, бюджет яких перевищує 500 тис. грн.

На другому етапі до зустрічі доєднались експерти. Говорили про процес оцінювання, труднощі та виклики, з якими зіткнулись експерти в процесі оцінювання. Багато говорили про те, яким чином можна спростити та покращити процес оцінки. Всі зауваження Дирекція УКФ ретельно записувала — пізніше ці рекомендації будуть опрацьовані та реалізовані в наступних конкурсах Українського культурного фонду.

Зустріч пройшла у напруженій роботі, але у доброзичливій атмосфері, з розумінням того, що всі учасники процесу мають єдину мету — відібрати та надати фінансування найкращим культурно-мистецьким проектам.


Категорія: Новини