13 Вересня 2022, 14:09

Щотижня Український культурний фонд формує добірки актуальних можливостей, що спрямовані на підтримку діячів культури, які залишилися в Україні або були змушені виїхати за кордон у зв’язку з повномасштабною військовою агресією російської федерації. 

Начасний перелік:

  • BBC News Ukrainian оголосили про старт конкурсу Книга року ВВС 2022, що проводиться у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку. Передбачено такі номінації: Книга року BBC, Дитяча книга року BBC та Книга року ВВС - Есеїстика. Кінцевий термін подачі заявки - 30 вересня. Докладніше за посиланням.
  • Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило конкурс на здобуття премії імені М.Г. Дерегуса за 2022 рік. Претендувати на премію можуть художники, які мають визначні твори (цикл творів), що відзначаються високим професіоналізмом виконання. Кінцевий термін подачі заявки - 1 листопада. Докладніше за посиланням.
  • Ukrainian Institute London оголосив конкурс перекладів короткої прози та поезії. На цьогорічний конкурс приймаються переклади творів з української на англійську, що присвячені війні росії проти України. Переможці отримають приз у розмірі £250. Кінцевий термін подачі заявки - 30 грудня. Докладніше за посиланням.
  • Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур за 2022 рік. Премію присуджують майстрам народного мистецтва за твір (цикл творів), що відзначаються автентичністю та високою професійною майстерністю. Кінцевий термін подачі заявки - 1 листопада. Докладніше за посиланням.

Підписуйтеся на телеграм-канал «УКФ ЩОДНЯ» або дайджест «Хроніки культурного фронту», щоб не пропустити корисну інформацію.

Категорія: Статті