28 Січня 2020, 14:01

З метою розвитку культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий простір, презентації сучасної української культури та наукових інновацій, сприяння реалізації державної політики у сферах культури та мистецтв, а також культурної дипломатії України, виробленню конкурентоспроможного на світовому ринку вітчизняного культурного продукту Український культурний фонд та Український інститут уклали угоду про співпрацю. 

Інституції сподіваються, що їхня консолідована діяльність допоможе здійснювати координацію спільних дій підтримки українських проєктів, які реалізуються за кордоном, взаємодіяти задля підвищення професійного рівня представників сектору культури в Україні, координувати зусилля щодо активної роботи та вдосконалення національного та міжнародного експертного середовища, проводити моніторинг та експертизи проєктів нормативно-правових актів, запропонованих з боку державної влади тощо.

Юлія Федів, виконавча директорка Українського культурного фонду: «Від початку своєї діяльності УКФ прагне створення єдиної екосистеми культури та креативності в країні. Для цього ми проводили стратегічні сесії, координаційні зустрічі з представниками культурних інституцій. Укладання угоди про співпрацю з Українським інститутом стало логічним кроком, що засвідчив нашу спільну готовність продовжувати поступ у напрямку консолідації діяльності заради популяризації української культури як всередині країни, так і за її межами».  

Володимир Шейко, генеральний директор Українського інституту: «Співпраця Українського культурного фонду та Українського інституту ‒ це очевидне й природне партнерство, яке триває відтоді, як обидві інституції розпочали свою роботу. Тож цей меморандум фіксує те, що вже відбувається на практиці. Синергія між нами допомагає ефективніше вирішувати спільні виклики, планувати діяльність, а також спільно втілювати масштабніші й системніші проєкти для розвитку української культури та її міжнародної репрезентації».


Категорія: Новини