18 Жовтня 2018, 10:10

Публікуємо детальну статистику та реєстри проектів-переможців, які отримають фінансування від Фонду у 2018 році.

За результатами конкурсів культурно-мистецьких проектів, що були проведені Українським культурним фондом у 2018 році, фінансування отримають 298 проектів-переможців. Загальна сума, на яку Фонд підтримає проекти у 2018 році становитиме 148 млн. 771 тис. 817 грн. 59 коп. Наразі усі переговорні процедури між грантоотримувачами та Фондом щодо укладання договорів завершені, триває активна фаза реалізації проектів за підтримки Фонду. Також у цей самий час ведеться робота над удосконаленням документальної бази конкурсів Фонду, після чого, вже наприкінці 2018 року будуть оголошені наступні open call Українського культурного фонду.

Нагадуємо, що конкурси Фонду було оголошено трьох типів – індивідуальні проекти; проекти національної співпраці, які передбачали партнерство між двома і більше організаціями в рамках України; проекти міжнародної співпраці, які передбачали наявність партнера за кордоном, включаючи представників української діаспори.

За типом конкурсу у 2018 році Фонд підтримає таку кількість проектів:

  • Індивідуальні проекти – 241 проект (на суму 83 319 990, 41 грн.)
  • Проекти національного партнерства – 42 проекти (на суму 46 195 562, 53 грн.)
  • Проекти міжнародного партнерства – 15 проектів (на суму 19 256 264, 65 грн.)

Сам конкурс проходив у два етапи – технічного відбору та оцінювання проектів експертами. Загалом цього року до оцінювання долучилися 59 експертів за секторами (візуальне мистецтво, аудіальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, дизайн і мода, перформативне та сценічне мистецтво, культурна спадщина, література та видавнича справа, культурні та креативні індустрії). Також усі заявки, надіслані на конкурси, мали відповідати пріоритетам діяльності Фонду.

За пріоритетами статистика підтриманих проектів у 2018 році виглядає таким чином:

  1. Підтримка культурних проектів на етапі їх концептуалізації, підготовки, препродакшену – 67 проектів.
  2. Сприяння проведенню аналітичної і дослідницької діяльності у сфері культури і мистецтв – 33 проекти.
  3. Сприяння впровадженню інновацій, цифрових технологій та діджиталізації у сфері культури і мистецтв – 31 проект.
  4. Підтримка розвитку молодих митців та сприяння реалізації культурних і мистецьких дебютів, в тому числі сприяння професійному зростанню творчо обдарованих дітей та молоді — 29 проектів.
  5. Підтримка інклюзії у сфері культури та мистецтв, розширення аудиторії через залучення різних вікових та соціальних груп – 24 проекти.
  6. Забезпечення міжсекторальної співпраці та налагодження культурного діалогу між регіонами з метою розвитку громад, сприяння креативному розвитку малих територій України – 23 проекти.
  7. Залучення міжнародних партнерів до реалізації спільних ініціатив та спільне фінансування культурних проектів, в тому числі проектів, підтриманих в рамках програми «Креативна Європа» або іншими програмами ЄС – 21 проект.
  8. Сприяння презентації української культури і мистецтв за кордоном, в тому числі на міжнародних заходах та виставках – 20 проектів.
  9. Сприяння розробці електронного інформаційного ресурсу культурної спадщини і культурних цінностей та впровадження сучасних інформаційних технологій у сферу музейної діяльності і культурної спадщини – 19 проектів.
  10. Сприяння розвитку освітніх ініціатив у сфері культури та мистецтв, в тому числі креативних індустрій, спрямованих на підтримку закладів мистецької освіти, підготовку і перепідготовку кадрів – 17 проектів.
  11. Забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України – 10 проектів.           
  12. Сприяння збереженню культурного розмаїття – 6 проектів.

Категорія: Новини