28 Липня 2020, 10:07

Для оцінювання проектів інституційної підтримки сектору культурно-пізнавальний (внутрішній) туризм Фонд оголошує відкритий конкурс з добору експертів.

Український культурний фонд планує оголошення нової конкурсної програми інституційної підтримки. Програма сприятиме стабільному розвитку культурних та креативних індустрій в часи пандемії та підвищенню конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу культурної галузі. Підтримку буде спрямовано на надання грантів інституційної підтримки для покриття боргових зобов'язань, що виникли в організації у період з квітня по серпень 2020 року, а також на покриття витрат на операційну діяльність до кінця року. 

Для нас надзвичайно відповідально і важливо, що Фонд має можливість підтримати культурні інституції в часи кризи та надзвичайних викликів. Поруч з цим це є викликом для Фонду - в короткі терміни якісно, прозоро і об'єктивно реалізувати конкурси та надати державну підтримку тим, хто цього потребує. Для того аби якісно і вчасно реалізувати необхідно сформувати фахову та ефективну експертну раду нової програми.

Експертну раду програми інституційної підтримки за 8-ма секторами культури та мистецтв буде сформовано з кола діючих експертів Фонду відповідно до Положення про експертні ради.

З 27 липня до 5 серпня 2020 р . Фонд запрошує досвідчених фахівців у галузі культурно пізнавального туризму долучитися до конкурсу з формування експертної ради програми інституційної підтримки для забезпечення прозорого та ефективного відбору проектів, що реалізовуватимуться за підтримки Українського культурного фонду у 2020 році. 

Висування експертів в Експертні ради Фонду відбувається двома способами:

  • самовисування особи з метою участі у конкурсі з добору експертів;
  • висування особи з метою участі у конкурсі з добору експертів профільною інституцією у сфері культури.

 Вимоги до кандидата в експерти Фонду:

  • вища освіта другого (і вище) рівня;
  • досвід професійної діяльності у відповідному секторі не менше трьох років;
  • досвід управління проектами, зокрема досвід бюджетування проектів та/або досвід оцінки проектів у культурно-мистецькій сфері не менше трьох років;
  • знання ділової української мови;
  • бездоганна ділова репутація.

 

Відбір кандидатів до експертних рад відбувається відповідно до Положення про Комісію з добору експертів до експертних рад УКФ.

Експертне оцінювання проектних заявок триватиме з 17 серпня до 10 вересня 2020 року відповідно до Методики оцінювання проектів.

Об'єм залучення експертів до оцінювання проектів залежить від кількості заявок, що надійдуть на конкурс.


Звертаємо Вашу увагу: експерти, що є членами Експертної ради програми не можуть представляти організацію заявника та/або брати участь в реалізації проектів, що подані на оцінювання відповідної Експертної ради.


Для подачі документів на конкурс необхідно:

1.  Ознайомитися з переліком документів у Положенні про експертні ради УКФ  (Пункти 3.5, 3.6);

2.  Підготувати та підписати ці документи, конвертувати/відсканувати їх у формат PDF;

3.  Заповнити анкету і долучити до неї ці документи.


Детальна інформація про діяльність УКФ та конкурсні програми на сайті https://ucf.in.ua


Категорія: Новини