26 Листопада 2020, 10:11

Міністерство культури та інформаційної політики України оголошує про початок рейтингового інтернет-голосування з обрання відповідної частини складу Наглядової ради Українського культурного фонду

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про Український культурний фонд» на Міністерство культури та інформаційної політики України покладено завдання щодо обрання до складу Наглядової ради Фонду представників закладів культури та громадських об’єднань шляхом проведення рейтингового інтернет-голосування у порядку, встановленим Законом та Положенням про Український культурний фонд.

Міністерство культури та інформаційної політики України оголошує про початок проведення рейтингового інтернет-голосування з обрання відповідної частини складу Наглядової ради Українського культурного фонду, яке проходитиме з 11.00 години 26 листопада 2020 р. по 11.00 годину 10 грудня 2020 року на сайті.

Відповідно до пункту 2 статті 6 Закону України «Про Український культурний фонд» у голосуванні щодо обрання до складу Наглядової ради Фонду представників закладів культури мають право брати участь заклади культури незалежно від форми власності, які зареєстровані в установленому порядку і провадять діяльність на території України.

У голосуванні щодо обрання до складу Наглядової ради Фонду представників громадських об’єднань мають право брати участь громадські об’єднання у сфері культури, які зареєстровані в установленому порядку і провадять діяльність на території України.

Звертаємо увагу, що особи, уповноважені на голосування від закладів культури мають право проголосувати за двох кандидатів, делегованих від закладів культури.

Особи, уповноважені на голосування від громадських об’єднань, мають право проголосувати за двох кандидатів, делегованих від громадських об’єднань.

Обраними до складу Наглядової ради Українського культурного фонду вважаються 2 кандидати від закладів культури, які набрали найбільшу кількість голосів.

Обраними до складу Наглядової ради Українського культурного фонду вважаються 2 кандидати від громадських об’єднань, які набрали найбільшу кількість голосів.

У разі набрання однакової кількості голосів кількома кандидатами, буде проведено жеребкування відповідно до Порядку проведення жеребкування щодо включення до складу Наглядової ради Українського культурного фонду кандидатів від закладів культури, громадських об’єднань у сфері культури, затвердженого наказом Міністерства культури України від 12 липня 2017 року № 646, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03 серпня 2017 року за № 950/30818.

За результатами рейтингового інтернет-голосування на офіційному сайті МКІП буде оприлюднено рейтинг кандидатів із зазначенням кількості голосів, поданих за кожного кандидата.

Довідки за телефоном:

235-11-31 - державний експерт експертної групи з креативних індустрій Директорату книговидання та креативних індустрій Федорчук Юлія Миколаївна


Категорія: Новини