24 Вересня 2020, 15:09

Компанія Lingart, платформа для багатомовних інтерактивних аудіокниг, та Український культурний фонд уклали меморандум про співпрацю, в межах якої планують посилити популяризацію видань, що були реалізовані за підтримки Фонду. 

З цією метою платформа Lingart готова озвучити книжки, що вийшли друком завдяки участі у грантових програмах УКФ, і працювати з видавцями цих книжок на взаємовигідних умовах. А вже наявні аудіоверсії – розмістити в себе на платформі й сплачувати виробникам роялті з продажу. Некомерційні видання будуть доступні безкоштовно.

Lingart – додаток, який пропонує найзручніший спосіб слухати аудіокнижки:

  • Текст і аудіо синхронізовані, тому кожну книжку можна читати в електронному форматі та слухати в аудіо, перемикатись між читанням і слуханням, а також читати і слухати паралельно, що, згідно з дослідженнями, в 3-4 рази покращує розуміння й запам’ятовуваність.
  • Текст і аудіо книжки можна перемотувати по реченнях.
  • Є опція підключення фонової музики та спецефектів комфортної гучності, інтеграція тексту зі словниками, а також із малюнками, таблицями, тестами, анімацією тощо.
  • Компанія обіцяє у найближчому майбутньому додати реакцію зображень на дотик; можливість створювати нотатки, відгуки, ділитися цитатами з іншими користувачами. 

Lingart заснований у Львові, проте орієнтується на глобальний ринок і планує розміщувати в себе книжки різними мовами. Сьогодні на платформі вже є книжки українською та англійською.

Команда Lingart – переможці StartUp Прориву, який відбувався 2018 року на базі Tech StartUp School (Львів), переможці Всеукраїнського фестивалю інновацій (2019 р.), фіналісти міжнародного фестивалю Innovation-2019, переможці Creative Spark Startup Competition та Національного конкурсу стартапів України (Startup Kyiv) у 2020 році. У жовтні цьогоріч Lingart представлятиме країну на міжнародному конкурсі University Startup World Cup у Китаї.

Категорія: Новини