18 Грудня 2020, 12:12

Міністерство культури та інформаційної політики України оголосило результати рейтингового інтернет-голосування з обрання відповідної частини складу Наглядової ради Українського культурного фонду – двох представників громадськості та двох представників закладів культури.

Рейтингове інтернет-голосування відбувалось протягом двох тижнів. По завершенню голосування лічильна комісія опрацювала електронний протокол інтернет-голосування, заяви від кандидатів до складу Наглядової ради Фонду та заяви від уповноважених осіб.

Під час опрацювання зазначених документів встановлено, що за кандидатів від закладів культури проголосувало 218 із 232 уповноважених осіб, а за кандидатів від громадських об’єднань – 117 зі 121 уповноваженої особи.

Обраними до складу Наглядової ради УКФ вважаються

від закладів культури:

  • Артеменко Юрій Анатолійович
  • Корнієнко Владислав Вікторович

від громадських об’єднань:

  • Сусленський Олександр Семенович
  • Тулузов Ігор Георгійович

Згідно із Законом України «Про Український культурний фонд», Наглядова рада Фонду «складається з дев’яти осіб – двох осіб, визначених Президентом України, двох осіб, визначених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв, двох осіб – представників закладів культури, двох осіб – представників громадських об’єднань та Голови Фонду (за посадою)».

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про Український культурний фонд» на Міністерство культури та інформаційної політики України покладено завдання щодо обрання до складу Наглядової ради Фонду представників закладів культури та громадських об’єднань шляхом проведення рейтингового інтернет-голосування.



Категорія: Новини