17 Лютого 2021, 14:02

17 лютого розпочинається Освітня частина програми «Культура плюс», яка є другим обов’язковим етапом програми і триватиме до 15 березня 2021 року. Участь у ній беруть 302 проекти, які з-поміж 907 поданих на Конкурс ідей програми, за результатами спільного оцінювання УКФ та партнерів відповідних ЛОТ-ів і сформованого рейтингу, отримали можливість пройти навчання. Після її завершення проекти-учасники зможуть податися на основний конкурс «Культура плюс».

У 2021 році «Культура плюс» реалізується у партнерстві з Міністерством у справах ветеранів України, Громадською спілкою «Освіторія» та Громадською організацією «Центр вуличних культур». 

Освітня частина програми «Культура плюс» відбувається за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID

Для 10 сформованих груп буде проведено по 3 навчальні модулі в онлайн форматі, які включають тематичні вступні лекції від партнерів ЛОТ-ів, воркшопи з написання грантової заявки та управління фінансами, а також зі стратегії комунікацій. 

Спікерами вступних модулів з представленням особливостей і сучасних тенденцій у своїх напрямах стануть:

  • Олександр Терещенко, Заступник Міністра у справах ветеранів України; Катерина Проноза-Стеблюк, практикуючий психолог, науковий співробітник ДУ «Інститут нейрохірургії ім. акад. А.Ромоданова НАМН України», Голова правління «Інститут медико-соціальних проблем вразливих категорій населення» для заявників ЛОТ-у «Культура і ветерани»
  • Лілія Гриневич, Міністр освіти і науки України (2016 - 2019), проректор Київського університету імені Бориса Грінченка, Голова правління ГО «RE:OSVITA»; Зоя Литвин, Голова Громадської спілки «Освіторія» для заявників ЛОТ-у «Культура і освіта»
  • Єгор Матюхін, Голова Громадської організації «Центр вуличних культур» для заявників ЛОТ-у «Вуличні культури»

Координацією та проведенням Освітньої частини займається Громадська організація «Інша Освіта». 

Нагадуємо, що участь у програмі «Культура плюс» складається з кількох етапів: 

  1. Конкурс ідей
  2. Освітня програма 
  3. Проектна частина (подання грантових заявок на конкурс УКФ)

Програма «Культура плюс» націлена на посилення інтеграції культури в щоденні громадські, освітні та соціальні практики, на розширення розуміння ролі культури в житті суспільства, на розвиток міжгалузевої співпраці та демонстрації значення культури для збереження цілісності нації та зростання її креативного потенціалу.



Категорія: Новини