06 December 2021, 10:12

Колектив Українського культурного фонду отримав подяку від Меджлісу кримськотатарського народу за підтримку проєктів, спрямованих на збереження та розвиток кримськотатарської культури, мистецької та творчої діяльності кримських татар.

«Ініціювання та підтримка масштабних культурно-мистецьких проєктів, присвячених комплексному представленню культури Криму, збереженню і розвитку культури корінних народів Криму, зокрема кримськотатарського народу, є надзвичайно актуальною і потрібною», – зазначив у листі до колективу Українського культурного фонду голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу також наголосив, що діяльність Українського культурного фонду декларує розуміння нерозривного історичного зв’язку материкової частини України та Криму, сприяє збереженню його унікальної культури та корінних народів, слугує потужним сигналом людям, які живуть на окупованому півострові, про те, що Українська держава не лише пам’ятає про них, а й дбає про їхнє майбутнє, а також привертає увагу світової спільноти до тимчасової окупації Криму Російською Федерацією.

Зі свого боку колектив Українського культурного фонду й надалі зобов’язується підтримувати проєкти, спрямовані на культурне розмаїття і посилення культурної толерантності та поваги задля зміцнення громадянського суспільства в Україні.

Нагадаємо, що 1 грудня Український культурний фонд оголосив про початок реалізації грантової програми «Культура. Регіони», серед пріоритетних напрямів якої є збереження, розвиток та репрезентація культурного розмаїття Криму, зокрема кримськотатарської культури. Проєктні заявки на програму Фонд приймає до 1 лютого 2022 року.



Категорія: Статті