31 January 2024, 17:01

До весни залишилося 29 днів (якщо вимірювати їх нашими дайджестами, то ще один). А поки що пропонуємо пригадати події першого місяця року. Той самий період «після свят» для нас розпочався ще 1 січня, бо натхненні та мотивовані ми одразу взялися за роботу.

Традиційно рік ми розпочали з формування інформаційних довідок про фахівців експертних рад УКФ, які оцінюватимуть проєкти за сімома секторами культури та мистецтв цьогоріч. Інформація про 231 експерта вже доступна у відповідному розділі на сайті УКФ.

15 січня ми завершили приймати заявки на програму «Стипендія» та програму «Культура без бар’єрів». Усього за двома конкурсами до Фонду надійшло 340 аплікаційних пакетів, а загальний запит на фінансування становить 135,55 млн грн. 

Сьогодні, 31 січня, також згорає дедлайн подачі аплікаційних пакетів на програму «Культурна спадщина». 

Маємо надію, що хиб та неточностей в цьогорічних аплікаційних пакетах буде значно менше. Для цього ми підготували добірку найтиповіших помилок, які з року в рік допускають заявники під час подачі документів. Докладно про всі помилки розписали у методичних рекомендаціях за посиланням.

У січні команда УКФ під керівництвом виконавчого директора Владислава Берковського продовжила інформаційно-просвітницьку роботу в регіонах України. За перший місяць нового року ми вже відвідали декілька областей, а саме: Одещину, Харківщину та Львівщину.

Цього ж місяця ми провели вебінари для заявників програм «Відновлення культурно-мистецької діяльності» та «Культура. Регіони». Трансляцію можна переглянути в записі на YouTube-каналі УКФ у розділі «Наживо».

Наприкінці січня Міністерство культури та інформаційної політики України провело засідання лічильної комісії, на якому наказом було підтверджено, що до нового складу Наглядової ради УКФ обрано: від закладів культури – Олександра Книгу та Юрія Савчука, від громадських об’єднань – Володимира Воробея та Богдана Логвиненка.

Відповідну частину складу Наглядової ради обирали шляхом рейтингового інтернет-голосування, що тривало два тижні. Його результати стали відомі 22 січня.

Пам'ятайте, що Наглядова рада УКФ складається з 9 осіб. Окрім новопризначених членів від закладів культури та громадських об'єднань, ще двох фахівців має призначити Президент, двох – Міністерство культури та інформаційної політики України. Дев'ятого члена, голову Наглядової ради, обирають інші вісім членів та призначають наказом Міністра культури та інформаційної політики України.

І поки ми ділилися результатами роботи команди УКФ у січні, наш план на лютий поповнився новими і не менш цікавими завданнями. Тож ми знову беремося за роботу і принагідно нагадуємо про дві грантові програми, на які ви ще встигаєте податися. Це «Відновлення культурно-мистецької діяльності» та «Культура. Регіони». Успіху!

Категорія: Статті