17 Січня 2024, 19:01

У середу, 17 січня, Український культурний фонд у партнерстві з Одеською міською радою та культурним центром Union провів Інформаційний день на Одещині. Це перший регіон, який відвідала команда УКФ цьогоріч з метою підвищення залученості заявників та якості самих заявок, й сьомий подібний захід в межах нового грантового сезону.

Інфодень відбувся на базі культурного центру Union в Одесі. Дізнатися більше про діяльність УКФ та його конкурсні програми прийшли понад 160 представників південного регіону. Серед них: працівники театрів, музеїв, бібліотек та інших культурних інституцій, митці та культурні менеджери, що потребують фінансової підтримки для реалізації ініціатив.

«Символічно, що перший Інфодень у новому році відбувається саме в Одесі. Це одне з наших міст, культурна спадщина якого зазнала значних руйнувань внаслідок російської агресії. Тут чітко усвідомлюється помилковість твердження про культуру "не на часі". Коли культура – навпаки, має бути "поза ним". І максимально гнучко, з орієнтацією на запити суспільства, реагувати на виклики воєнного періоду. З таким меседжем ми приїхали до вас. І щасливі бачити однодумців», – зазначив Владислав Берковський, виконавчий директор УКФ, у вітальному слові.

Спікери розповіли гостям Інфодня про участь Одещини у грантовому сезоні Фонду 2023 року. Окремо зупинилися на прикладах реалізованих проєктів за підтримки УКФ, серед яких «Доступний онлайн» Одеський національний художній музей, 14-й Одеський міжнародний кінофестиваль та дитячий фестиваль «Переміщена анімація».

«За шість років існування нашої інституції до УКФ від Одеси надійшло 311 заявок на грантову підтримку. Від регіону, без урахування обласного центру, 154. Тобто програми УКФ охоплюють аудиторії поза агломераціями та обласними центрами. Це важливо з огляду на розрив між ними в доступі до культури. УКФ й надалі посилюватиме співпрацю з органами місцевого самоврядування», – додав Владислав Берковський.

Гості Інфодня, традиційно, найбільше цікавилися новим грантовим сезоном УКФ. Команда Фонду докладно розповіла про конкурсні програми, на які ще встигають податися заявники, необхідні для цього документи та помилки, яких важливо не допускати під час подання аплікаційного пакету.

Наприкінці заходу відбулася сесія «запитання-відповідь».


Категорія: Статті