28 July 2023, 10:07

Український культурний фонд оголосив про початок прийому заявок для участі у новому грантовому конкурсі «Короткострокові культурно-мистецькі проєкти», спрямованому на підтримку сфери культури, митців та культурних діячів у деокупованих та прифронтових регіонах України. Про це на брифінгу в інформаційному агентстві «УКРІНФОРМ» розповів Владислав Берковський, Виконавчий директор УКФ.

«У наступному році Український культурний фонд планує, крім традиційних довгострокових програм, запустити дві короткострокові, що можуть бути реалізовані протягом декількох місяців. І сьогодні ми оголошуємо такий пілотний ЛОТ, що націлений саме на підтримку короткострокових проєктів. Він спрямований на підтримку сфери культури, митців та культурних діячів у деокупованих та прифронтових регіонах України», повідомив Владислав Берковський.



За його словами, цей пілотний проєкт має підтримати культуру саме в тих регіонах, які найбільше постраждали від російської агресії.

«Тобто ми говоримо про так зване вогняне пасмо, починаючи від Чернігівської області і завершуючи Херсонською і Миколаївською областями, які найбільше постраждали від російської окупації. Саме там потрібні наші зусилля найбільше, саме там ми маємо підтримати населення, яке перебувало під впливом російських сенсів, російської агресії», — додав Владислав Берковський.

Докладніше про новий ЛОТ «Короткострокові культурно-мистецькі проєкти» в межах грантової програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності» дивіться за посиланням.

Категорія: Статті