18 Червня 2019, 16:06

Підвищення інституційної та фінансової спроможності є однією зі стратегічних цілей УКФ. Для її досягнення Фондом мають бути створені інституційні умови для результативного та ефективного інвестування в культуру та креативні індустрії.

З цією метою УКФ розробляє і планує вже цього року впровадити інституційну програму «Клуби бізнес-янголів», покликану підвищити престиж меценатства та сформувати привабливий для зовнішніх інвестицій культурний продукт.

Послуговуючись Статтею 13 Закону України «Про Український культурний фонд», УКФ розробив проект фандрейзингової стратегії, що стане частиною одного з напрямів діяльності інституції.

Місія стратегії – забезпечити чіткий, прозорий, ефективний та результативний діалог між державою та усіма зацікавленими сторонами для досягнення стрімкого результату – збільшення культурних проектів, розвитку громадянського суспільства та інтернаціоналізації української культури.

За стратегією, основними джерелами залучення додаткового фінансування мають бути:

  • благодійництво;
  •  спонсорство;
  •  меценатство;
  •  підтримка міжнародних донорів;
  •  інші джерела, не заборонені законодавством України.

12 червня 2019 року УКФ та Асоціація благодійників України підписали меморандум про співпрацю, метою якої буде розробка механізмів впровадження благодійництва, спонсорства та меценатства у сферу культури та мистецтва та спільних програм з підтримки культурних проектів, що стало першим кроком реалізації майбутньої фандрейзингової стратегії.  

Якщо вас цікавить перспектива співпраці у зазначеному напрямі, будемо вдячні за пропозиції на поштову скриньку [email protected].

Категорія: Новини