22 Квітня 2022, 18:04

В Українському культурному фонді 21 квітня було проведено зустріч із представниками сфери культури на тему: «Сектор культурно-креативних індустрій: підтримка і розвиток під час війни та становлення після перемоги».

До круглого столу долучилися культурні оператори широкого діапазону секторів культури і мистецтв: і кінематографісти, і музиканти, і артменеджери, і фотографи, і колекціонери мистецтва, і літератори. Захід тривав дві години, під час яких спікери – Олександр Харват, Юлія Сінькевич, Катя Тейлор, Тарас Демко та представники Українського культурного фонду – ділилися своїм баченням можливих шляхів підтримки української культури під час війни та подальшого її становлення після нашої перемоги.

Своєю чергою Дмитро Решетченко, заступник виконавчого директора УКФ з проєктної роботи, зазначив: «Український культурний фонд намагатиметься реалізувати культурно-мистецькі проєкти, що надійшли в межах грантового сезону на 2022 рік. Спільними зусиллями продовжуємо експертне оцінювання проєктів, що пройшли технічний відбір. Водночас у межах розпочатої нами фандрейзингової кампанії триває робота над залученням зовнішніх коштів для подальшої підтримки цих проєктів. Одразу зауважу, що ми зможемо підтримати не всі проєкти. Будемо відштовхуватися від наявних фінансових ресурсів. Ми вже маємо певні домовленості з донорами та партнерами і після врегулювання всіх питань будемо готові розповісти більш детально».

Владислав Берковський, виконавчий директор УКФ підсумував: «Захід виявився надзвичайно плідним та натхненним, став вагомим досвідом як для Українського культурного фонду та його працівників, так і для культурних операторів сфери ККІ. Були висловлені ідеї та пропозиції щодо ефективного фандрейзингу, проговорено важливість розвитку "м'якої сили" української культурної дипломатії», акцентовано увагу на перевагах роботи Фонду під час війни. Ми висловлюємо щиру подяку Павлу Гудімову, Віктору Рубану за конструктивну критику та прагнення і надалі продовжувати тісну співпрацю».

Наголошуємо, що це не остання зустріч. Боротьба триває, а всебічно розвинена культурна сфера будь-якої людської спільноти - це фундамент перемоги сил добра та утвердження правди. Тому слідкуйте за оновленнями і нумо плекати українську культуру разом!

Слава Україні! Вітаємо із прийдешнім Світлим святом Христового Воскресіння!



Категорія: Статті