22 Червня 2022, 10:06

В Італії за інформаційної підтримки Українського культурного фонду розпочалася мистецька ініціатива «MIR» – спільний проєкт мережі італійських резиденцій «Residenze Artistiche» та Міністерства культури Італії, що покликаний надати підтримку українським митцям, які вимушено зупинили свою діяльність внаслідок повномасштабного військового вторгнення росії.  

«Ми вдячні Українському культурному фонду за інформаційну підтримку нашої ініціативи. У такий похмурий період проєктом «MIR» хочемо показати, що мистецтво через співпрацю та солідарність здатне запропонувати конкретну відповідь на триваючу гуманітарну кризу в Європі», – зазначили співорганізатори-представники мережі італійських резиденцій «Residenze Artistiche».

Загалом у мистецькій ініціативі «MIR» візьмуть участь 10 митців з України разом зі своїми сім'ями. Впродовж трьох місяців, крім отримання гуманітарної допомоги, українські митці матимуть змогу продовжувати займатися творчою діяльністю, а також вибудовувати партнерські відносини з місцевими діячами культури.

«Для Українського культурного фонду надзвичайно важливим є підтримка культурних діячів у час війни. Всупереч складнощам, з якими ми стикнулися через повномасштабне вторгнення росії на територію вільної України, ми продовжуємо підтримувати та інформувати культурну спільноту про події та можливості з культурного фронту. Принагідно запрошую міжнародні організації ділитись з нами власними подіями на підтримку України та українських митців для більш ефективного їх поширення серед представників української культурної спільноти. Зараз надзвичайно важливо, щоб мистецька спільнота відчувала об’єднання світу для України», – сказав Владислав Берковський, виконавчий директор УКФ.



Категорія: Статті