23 Січня 2022, 11:01

21 січня між Українським культурним фондом та Чернівецькою міською радою була підписана угода щодо забезпечення реалізації ЛОТу 6 «Регіональна ініціатива: Чернівці» у межах грантової програми «Культура. Регіони».

«У 2022 році ми вперше надаватимемо підтримку локальним культурно-мистецьким проєктам конкретного регіону. Першими містами у рамках такої співпраці будуть Чернівці, Дніпро та Одеса. Як ми вже розповідали раніше, підтримка проєктам надаватиметься шляхом співфінансування: 50% з місцевого бюджету і 50% з бюджету Українського культурного фонду. У Чернівцях загальний бюджет програми становитиме 10 мільйонів гривень», - сказав Владислав Берковський, Виконавчий директор Українського культурного фонду.

Підтримка проєктів, як і раніше, здійснюватиметься на конкурсних засадах.

«Завдяки спільній програмі з Українським культурним фондом щодо відбору, співфінансування та реалізації проєктів ми зможемо модернізувати культурну інфраструктуру Чернівецької міської територіальної громади, облаштувати більше публічних просторів міста культурно-мистецького спрямування, створити інноваційні культурні об’єкти та загалом підвищити культурний рівень регіону», - зазначив Сергій Бостан, очільник Департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради.

Приймання заявок на ЛОТи «Регіональна ініціатива» розпочнеться незабаром на сайті Українського культурного фонду.





Категорія: Статті