11 Березня 2019, 17:03

1 березня Український культурний фонд закрив реєстрацію на одну із шести конкурсних програм «Створюємо інноваційний культурний продукт», яка підтримує проекти індивідуальні, національні, міжнародні та націлена на всі сектори, окрім аудіовізуального. Загалом на конкурс надійшло 550 проектних заявок.

За кількістю поданих заявок лідирує Київська область ‒ 213 проектів. Також серед лідерів Львівська (49), Харківська (28), Рівненська (21) області. Однакова кількість заявок надійшла з Дніпропетровської, Закарпатської ‒ 19, а також по 18 заявок із Вінницької, Івано-Франківської, Чернігівської областей. За секторальним розподілом перше місце посів сектор культурних та креативних індустрій, наступними за рейтингом стали - культурна спадщина, література та видавнича справа.  

Наразі розпочався технічний відбір заявок. Заявки, що відповідатимуть технічним критеріям проведення конкурсу, будуть передані на оцінювання експертам. Нагадуємо, що у цьому році кожен проект буде розглядатися експертами відповідної до сектору проекту експертної ради, а також фінансової та комунікаційної ради. Найвищий бал за сумою оцінювання ‒ 300. Проекти, які наберуть більше 210 балів зможуть претендувати на фінансування від Українського культурного фонду. Наступними етапами стануть переговорні процедури, винесення рішення щодо фінансування та підписання договору про надання гранту.


Найближчі дедлайни решти конкурсних програм:

17 березня ‒ програма «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти»

22 березня ‒ програми «Знакові події», «Український культурний монітор», «Підсилення потужності українського аудіовізуального сектору».

Категорія: Новини