18 Травня 2022, 12:05

17 травня 2022 року Український культурний фонд об’єднав представників культурних та креативних індустрій спільною темою «Перформативне мистецтво крізь призму війни: виклики та можливості»‎. Впродовж двох годин у форматі круглого столу знані спікери – Олександр Книга, Михайло Журавель, Тетяна Тізенберг, Сергій Мойсієнко, Леся Білан та представники Українського культурного фонду – говорили про стан перформативного мистецтва в умовах воєнного часу, вплив війни на його сфери, адаптацію до сучасних реалій та перспективи підтримки і подальшого розвитку.

Заступник виконавчого директора УКФ Дмитро Решетченко відзначив, що це вже третя зустріч із представниками культурної спільноти. Зокрема, він розповів про основні шляхи діяльності Українського культурного фонду - оновлення стратегічного бачення та пріоритетів відновлення культури у післявоєнні часи, тактичні кроки інституції в період активних воєнних дій. 

Дмитро Решетченко наголосив, що «триває фандрейзингова кампанія, постійно ведуться перемовини з міжнародними інституціями щодо підтримки української культури, крім того, залучення коштів у недалекій перспективі дозволить оголосити конкурси підтримки митців, які продовжують працювати та реалізовувати культурно-мистецькі проєкти в Україні».

На закінчення спікер заходу, генеральний директор-художній керівник Херсонського музично-драматичного театру ім. М. Куліша, Олександр Книга закликав: «Продовжуємо боротьбу на культурному фронті. Ми можемо робити набагато більше ніж думаємо. Ми переможемо і коли наші військові передадуть нам прапор перемоги, маємо зберегти свої таланти, щоб забезпечити духовною їжею наших борців та загладити їх болі».

Український культурний фонд дякує спікерам за змістовні актуальні доповіді та приклади діяльності в умовах воєнного стану. Такі зустрічі дуже важливі не лише для представників культурної спільноти як платформа для спілкування та обміну досвідом, а й для представників державних органів, як можливість отримати необхідну інформацію для вироблення стратегії та політики відновлення й відбудови України. Відеозапис доступний за посиланням.

Слідкуйте за інформацією про наступні зустрічі. Все буде Україна! 



Категорія: Статті