18 Червня 2024, 15:06

Голова Наглядової ради Українського культурного фонду Наталія Кривда закликала представників культурного сектору брати участь у конкурсному доборі на посаду Виконавчого директора УКФ і, в такий спосіб, долучатися до змін. 

«Ми потребуємо лідера не тільки з чіткою візією розвитку інституції, а й з умінням робити це якісно та з повагою до команди та усієї культурної спільноти. Дозволю собі сказати непопулярну фразу: “Якщо ми хочемо змін, ми маємо до них долучитися”. Це наш громадянський обов'язок в прямому сенсі слова. Переконана: ця спільнодія, об'єднання зусиль та синергія приводить до результату. Колеги, подавайтеся на цю посаду. Роботи та викликів дуже багато, але ми сподіваємося, що впораємося», – сказала Наталія Кривда під час брифінгу у пресцентрі інформаційного агентства «УКРІНФОРМ».

Голова Наглядової ради УКФ нагадала, що приймання документів для участі у конкурсному доборі розпочалося 17 червня і триватиме до 17 липня включно. 

«Після цього Наглядова рада УКФ розгляне всі кандидатури, документи від яких надійшли до Фонду, і проводитиме з ними серію співбесід. Дуже сподіваюся, що вони будуть не формальні, а змістовні», – додала Наталія Кривда

Член Наглядової ради УКФ Богдан Логвиненко під час брифінгу зауважив, що «виконавчий директор Українського культурного фонду – це не просто посада, це – місія лідера Фонду». І закликав брати участь у конкурсному доборі «усіх, хто відчуває в собі сили вести за собою інших».  

Член Наглядової ради Юрій Савчук під час брифінгу повідомив, що він та його колеги записали інформаційні відео із закликом брати участь у конкурсному доборі. Серія роликів буде невдовзі оприлюднена на каналах комунікації УКФ.

«Хочу звернутися до відомої істини: демократія – це передусім процедура, яка має бути дотримана. Вже змінено регламент Наглядової ради, який передбачає пряму трансляцію всіх засідань, і це найкращий суспільний контроль за нашою діяльністю. Водночас першим пробним каменем на цінності, на згуртованість, на єдність буде обрання Виконавчого директора УКФ. Зусиллями і МКІП, і УКФ ми чітко йдемо дорожньою картою, виконуючи декларовані нами цінності», – сказав Юрій Савчук.

Докладні вимоги до претендентів та умови участі у доборі – за посиланням.

Відповідно до Закону України «Про Український культурний фонд», Виконавчий директор УКФ обирається раз на три роки Наглядовою радою Фонду за результатами публічного та прозорого конкурсного добору у порядку, визначеному Регламентом Наглядової ради Фонду.

Український культурний фонд (УКФ) – державний оператор розвитку культури та креативних індустрій України. Інституція заснована у 2017 році на підставі відповідного Закону України «Про Український культурний фонд». Підтримка індивідуальних, національних та міжнародних культурно-мистецьких проєктів здійснюється на конкурсних засадах в межах семи секторів: аудіальне мистецтво, візуальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, культурна спадщина, літературна справа, перформативне та сценічне мистецтво, культурна та креативні індустрії. Упродовж семи років своєї діяльності УКФ профінансував 2717 культурно-мистецьких проєктів. Сума інвестованих коштів у них становить понад 1,6 млрд грн, а кількість охопленої Фондом аудиторії – 53 млн осіб.



Категорія: Статті