08 Серпня 2022, 13:08

З 6 липня по 3 серпня у столиці Намібії – Віндгуці відбувся «І Фестиваль українського кіно в Намібії». Щосереди в межах фестивалю тривали кінопокази українських фільмів останнього десятиріччя, зокрема «Кіборги», «Мої думки тихі», «Поводир». Одразу після перегляду фільмів учасників фестивалю запрошували долучитися до панельних дискусій з місцевими експертами на теми, які стосувалися переглянутого кіно та про те, як війна росії проти України, російська пропаганда вплинула на Намібію та інші країни Африки. 

«Ми познайомили учасників фестивалю з українською культурою, розповіли про звичаї та традиції українського народу, організували кінопокази українських фільмів та панельні дискусії. Окрему увагу приділили ситуації в Україні – війні, яку розв’язала російська федерація, та щоразу інформували як кожен із присутніх може допомогти Україні вже сьогодні. Наша боротьба триватиме й надалі!» – розповіла Анастасія Шеремет, головна організаторка фестивалю, голова асоціації «Намібія з Україною». 

У день церемонії закриття Український культурний фонд представив звернення виконавчого директора Владислава Берковського до учасників фестивалю. Очільник УКФ висловив слова вдячності за підтримку України.

«Зважаючи на агресивну пропаганду, яку розпочала росія у країнах Африки та Азії, нам надзвичайно важливо втримати культурний фронт. І ми вдячні за допомогу та підтримку нашим міжнародним партнерам, зокрема асоціації «Намібія з Україною». Актори, режисери, художники, лідери думок та взагалі всі люди, які разом із нами розповідають і популяризують українську культуру – сьогодні є надважливим і водночас ненав’язливим нагадуванням про Україну та війну, яку розв’язала росія. Від такого нагадування просто неможливо втомитися. Дякую! Залишайтесь з Україною!» – сказав Владислав Берковський.

Захід був організований асоціацією «Намібія з Україною» за підтримки Goethe-Institut та Французько-намібійського культурного центру. 



Категорія: Статті