07 Червня 2021, 19:06

Голова Наглядової Ради Українського культурного фонду Лариса Мудрак склала повноваження «з огляду на ситуацію, що склалася та власну громадську позицію про самовідведення чинної Наглядової Ради Українського культурного фонду». 

Також заяву на звільнення з посади члена Наглядової Ради УКФ подала Катерина Чуєва.

«Ситуація безумовно непроста. Чудово, що конкурс відбувся, а отже Дирекція зможе продовжити свою роботу з видачі грантів. Але питання стосовно роботи нинішньої Наглядової Ради залишається відкритим. І громадськість, і міністерство, і я особисто зацікавлений у тому, щоб період нестабільності, яку ми зараз спостерігаємо, завершився. На жаль, через законодавчі прогалини у УКФ і у МКІП відсутні юридичні важелі впливу. Але я наполягаю на тому, що самовідвід таких членів Наглядової Ради, як пан Сусленський та пан Тулузов, є найкращим рішенням для УКФ. Паралельно ми продовжуватимемо роботу над внесенням необхідних змін до закону, щоб не допустити повторення таких ситуацій», – прокоментував Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України.

У випадку якщо самовідведення членів Наглядової Ради триватиме, розглядатиметься варіант запуску процедури переобрання всього її складу. Вона відбуватиметься згідно із Законом «Про Український культурний фонд«, де відповідно двох кандидатів подає МКІП, двох – Офіс Президента, двох – громадські організації, двох – заклади культури. Голова Наглядової Ради обиратиметься із запропонованих нових кандидатур оновленим складом Наглядової Ради УКФ.

Категорія: Новини