31 Березня 2022, 17:03

Представники культурних організацій у своїх зверненнях засудили повномасштабне вторгнення російської федерації на територію незалежної України та на знак солідарності з українським народом припинили будь-яку співпрацю з агресором. 

«Ми одноголосно засуджуємо порушення міжнародного права та українського суверенітету. Закликаємо до виведення всіх російських окупаційних військ та припинення агресивної військової діяльності на території України. Цим ми висловлюємо нашу повну підтримку українським колегам та всім громадянам України. Водночас ми відхиляємо усі отримані пропозиції на участь у російських виставках та в цілому припиняємо будь-яку співпрацю з російською федерацією», - зазначили представники Інститут мистецтва і театру Чехії (The Arts and Theatre Institute).

Словацький інститут кіно (The Slovak Film Institute) також засудив агресію російської федерації проти України та виразив солідарність з українським народом.

«Для нас немислимо, що життю наших українських колег, як і всьому народу України, загрожує пряма небезпека. Словацький інститут кіно на знак солідарності з Україною призупиняє будь-яку діяльність на території росії та білорусі, відмовляється від участі у кінозаходах та кінофестивалях. Ми також призупиняємо всю презентаційну діяльність російського та білоруського кіно на території Словацької Республіки», - йдеться у листі Петера Дубецького (Peter Dubecký), директора Словацького інституту кіно.

Словацький інститут кіно також закликав усіх партнерів наслідувати прикладу та призупинити будь-яку діяльність на території зазначених країн.



Категорія: Статті