29 Серпня 2022, 12:08

Візуалізація українського проєкту «Що таке пам’ятати», що був створений за підтримки Українського культурного фонду, отримала престижну міжнародну нагороду Red Dot Design Award. Це щорічна нагорода в галузі дизайну, яку вручає інститут Центру дизайну землі Північний Рейн. Український проєкт отримав відзнаку Red Dot: Best of the Best. Відповідно, він з‘явиться в музеї «RedDot» у Німеччині.

«Присудження цієї нагороди означає не лише високе визнання професійною спільнотою, але й те, що дизайнери з усього світу через візуальні символи ознайомляться з історією наших втрат, спричинених російською агресією, а також айдентика проекту стане частиною експозиції "Red Dot" у німецькому місті Ессені. Для нас ця можливість прокомунікувати втрати України у цій війні починаючи з 2014 року є дуже важливою, особливо в момент, коли багато людей перебуває в ілюзії, що війна почалась 24 лютого 2022. Наша мета показати, що російська агресія триває уже 9 рік, та на жаль, набирає все більших маcштабів. І що Україна втрачає кращих громадян у цій війні», – розповіла авторка проєкту Оксана Іванців.

Проєкт «Що таке пам’ятати» – це комплексне кросс-дисциплінарне дослідження, глибокий аналіз політики та наявних практик вшанування пам’яті загиблих військових у російсько-українській війні.

«Логотипом ми обрали сонях, який є офіційним символом Дня пам’яті захисників України. За допомогою спіралі Ферма трансформували соняшник у динамічний образ, де образ зернят натякає своїми обрисами на дірки від куль, – розповідає артдиректорка проєкту Мілена Бабіна. – Фінальним елементом айдентики стала червона крапля, як символ рани, війни, що триває уже 9-ий рік і стає все більш кривавішою. Перемогу у премії Red Dot Design Award ми присвячуємо героям України та висловлюємо безмежну вдячність кожній людині, яка наразі захищає Батьківщину».

Категорія: Статті