29 Березня 2024, 15:03

У четвер, 28 березня, відбулося перше робоче засідання нового складу Наглядової ради Українського культурного фонду з новообраною Головою УКФ Наталією Кривдою.

До робочого зібрання членів Наглядової ради долучилися виконавчий директор УКФ Владислав Берковський, а також представники Дирекції та працівники експертного та правового відділів.

Порядком денним було передбачено обговорення низки питань, що стосувалися грантового сезону 2024 року та перегляду Регламенту Наглядової ради УКФ.

Владислав Берковський під час засідання наголосив на важливості проведення Фондом неупередженого та об’єктивного конкурсного відбору та звернув увагу Наглядової ради на існування потенційного конфлікту інтересів в окремих її членів.

Також на засіданні було схвалено рішення експертних рад УКФ, погоджених Дирекцією Фонду, щодо підтримки проєктів ЛОТу 2 «Кроссекторальні проєкти зі збереження культурної спадщини» грантової програми «Культурна спадщина», вартість реалізації яких перевищує 150 мінімальних заробітних плат.

«Схвалили рішення експертних рад щодо підтримки проєктів у сфері культурної спадщини, вартість яких перевищує приблизно 1 мільйон гривень. Домовились, що Наглядова рада бере на себе обов’язки розробити критерії такого схвалення, щоб зробити його змістовнішим та продуктивнішим», – зазначила Наталія Кривда по завершенню засідання. 

Наступне засідання Наглядової ради УКФ заплановане на 5 квітня 2024 року. Дотримуючись принципів відкритості та прозорості, невдовзі буде опублікований відеозапис першого засідання на сторінці УКФ в Youtube. Коли зміни до Регламенту Наглядової ради Фонду будуть ухвалені, засідання Наглядової ради будуть відкритими для перегляду в режимі реального часу.

Нагадаємо, Наглядова рада – це один з органів управління Українського культурного фонду. До її складу входять дев`ятеро осіб: двоє від Президента, двоє від Міністерства культури та інформаційної політики України. Двох представників від закладів культури та двох – від громадських об’єднань обирають шляхом рейтингового інтернет-голосування. Голову Фонду обирають інші вісім членів Наглядової ради.

8 лютого 2024 року МКІП затвердило новий склад Наглядової ради УКФ, а вже 04 березня новообрані члени Наглядової ради запропонували три кандидатури на посаду Голови УКФ. Остаточно голову УКФ затвердили наказом МКІП.



Категорія: Статті