29 Лютого 2024, 21:02

Зима вже все. Яким видався її останній місяць для нас – розповідаємо далі. Спойлер – «реєстровим» та «наглядовим». А ще цікавим, продуктивним та насиченим.

Розпочнемо одразу з топподії лютого, яка стосувалася Наглядової ради Українського культурного фонду. Міністерство культури та інформаційної політики затвердило її новий склад.

До оновленої Наглядової ради УКФ увійшли: Володимир Шейко, Олеся Жураківська, Богдан Логвиненко, Володимир Воробей, Олександр Книга, Юрій Савчук, Богдана Півненко та Вікторія Ярмощук.

Наглядова рада – це один з органів управління УКФ, що обирається раз на три роки. Складається вона з дев’яти осіб. Голову Наглядової ради обирають окремо інші вісім членів (чим вони зараз активно займаються) і затверджують наказом МКІП. 

88da8805acb9758df2ae072bd67e8439

Цього ж місяця ми провели останній Інфодень УКФ в межах промоції грантового сезону на 2024 рік. На захід у місті Володимирі Волинської області завітали представники культурних інституцій, вищих навчальних закладів, культурні менеджери й куратори, митці та інші діячі у сфері культури та креативних індустрій.

Виконавчий директор УКФ Владислав Берковський у вітальному слові наголосив на важливості всебічної підтримки культурно-мистецьких ініціатив для протидії російській пропаганді як в Україні, так і за її межами.

15e8c6e267c387b89713183d18cfe819

Дотримуючись принципів абсолютної відкритості та прозорості, у лютому ми продовжили публікацію реєстрів.

Реєстри технічного відбору вже відкриті за грантовими програмами «Культура без бар`єрів» та «Культурна спадщина». Оприлюднили й перший у 2024 році рейтинговий реєстр за програмою «Стипендія». 

Цього ж місяця ми завершили приймати заявки на програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності» та «Культурна спадщина».

Серед планів на березень – проведення VII Міжнародного форуму «Креативна Україна». УКФ виступить партнером заходу. 

19 березня у Києві ми плануємо:

  • показати приклади успішного внеску культури й креативних індустрій України в інформаційну війну;
  • обговорити подальшу комунікаційну стратегію, наративи й стратегії культурної дипломатії України на цьому етапі війни;
  • визначити, яку ще участь в інформаційному та дипломатичному протистоянні можуть брати культурна і креативна спільноти.

«Креативна Україна» відбудеться в онлайн та офлайн форматах. Реєстрація вже відкрита за посиланням та триватиме до 14 березня. 

11117db94caff5e398716eef007312360095ec134d_kopiya

Завершимо наш дайджест гарною новиною, з якої почали: завтра вже весна. Тож, попри все, бажаємо всім сонячного настрою.

Ще один спойлер: попереду оголошення двох хвиль короткострокових грантів, але про них ми розкажемо пізніше. 

На зв'язку! 

Категорія: Статті