27 Січня 2023, 11:01

Програма спрямована на сприяння міжкультурному діалогу представників різних етносів України, популяризацію історії та культури корінних народів Криму, Приазов'я та Причорномор'я України, посилення культурної привабливості регіонів шляхом стимулювання місцевого культурного розвитку громад в тому числі і в регіонах постраждалих від російської агресії.

Програма складається з двох ЛОТів:

  • ЛОТ №1. Локальна культура. Інструкція за посиланням.
  • ЛОТ №2. Культура корінних народів та унікальні етнічні культури Приазов'я і Причорномор'я. Інструкція за посиланням.

Для кого:

  • ЛОТ №1: заявником ЛОТу може бути орган місцевого самоврядування населеного пункту, крім обласних центрів та міста Києва, що зареєстрований на території України відповідно до чинного законодавства без обмежень щодо строків реєстрації та має відповідний досвід діяльності у сфері культури, юридична особа всіх форм власності та фізична особа-підприємець, кожен з яких зареєстрований на території України, крім обласних центрів та міста Києва, не менше ніж за рік на дату початку конкурсного відбору та має відповідний досвід у сфері культури.
  • ЛОТ №2: заявником ЛОТу може бути юридична особа всіх форм власності або фізична особа-підприємець, що зареєстрована на території України відповідно до чинного законодавства не менше ніж за два роки на дату початку конкурсного відбору та має відповідний досвід діяльності у сфері культури.

Сума гранту:

  • ЛОТ №1: мінімальна сума — 300 000 грн, максимальна сума — 1 000 000 грн;
  • ЛОТ №2: мінімальна сума — 700 000 грн, максимальна сума — 3 000 000 грн.

Які проєкти можна реалізувати:

  • ЛОТ №1: мистецька виставка (офлайн чи онлайн), експозиція/реекспозиція, екскурсія/віртуальна екскурсія, культурно-пізнавальний маршрут, арт-об'єкт, мурали/графіті, вистава, креативний простір/експериментальна лабораторія, 3D-модель, мультимедійна голограма, цифровий архів/каталог/колекція.
  • ЛОТ №2: культурно-мистецький проєкт (пакет ініціатив). В межах проєкту можуть бути реалізовані культурно-мистецькі продукти з залученням різних сфер культури та креативних індустрій, обрані на розсуд заявника, які містять не менше трьох складових з переліку: проєкти зі збереження культурної спадщини, перформативний проєкт, відеоконтент, аудіоконтент, виставковий проєкт, резиденція, інформаційна кампанія, освітня програма, дослідницька програма (аналітичний звіт).

Як взяти участь:

  1. Ознайомитись з інструкціями до конкурсу, де зазначені календар та процедура відбору заявок, а також відповіді на можливі питання.
  2. Зареєструватись на сайті УКФ як заявник.
  3. Обрати програму «Культура. Регіони» та ЛОТ, заповнити анкету та підписати її ЕЦП. Ознайомитись з додатковою покроковою інструкцією подачі заявки можна за посиланням.
Перед поданням заявки докладно ознайомтеся з інструкціями до ЛОТів та перегляньте вебінари. У разі виникнення додаткових запитань, будь ласка, звертайтеся на пошту [email protected]




Категорія: Статті