24 Листопада 2023, 12:11

У Києві відбулась зустріч виконавчого директора Українського культурного фонду Владислава Берковського з К’ярою Децці Бардескі, головою Бюро ЮНЕСКО в Україні, та Дарією Левченко, консультанткою з питань культури.

Очільник УКФ розповів гостям про особливості роботи інституції під час російсько-української війни та окреслив пріоритетні напрямки діяльності установи на 2024 рік.

«Повномасштабна російська агресія проти України не паралізувала роботу Українського культурного фонду. Попри війну, українське суспільство має запит на якісний культурний продукт. І наша мета, як державного оператора культури та креативних індустрій України, його задовольнити. Ми презентували новий грантовий сезон на 2024 рік і вже приймаємо заявки на першу конкурсну програму "Культура без бар’єрів"», – повідомив Владислав Берковський під час зустрічі.

Виконавчий директор УКФ наголосив, що важливою частиною діяльності УКФ є його аналітична складова. А фактори, що впливають на діяльність інституції в кризових умовах, потребують всебічного та детального розгляду.

«Визначення пріоритетів УКФ базується на аналітичних дослідженнях потреб сфери культури та креативних індустрій. Нещодавно Фонд реалізував другу хвилю дослідження стратегій адаптації культури та креативних індустрій до умов війни», – зауважив очільник Фонду. 

К’яра Децці Бардескі відмітила схожість пріоритетів Фонду з наскрізними напрямками роботи ЮНЕСКО, як загальними, так і особливостями діяльності організації в Україні. 

Представники ЮНЕСКО висловили готовність до розширення співпраці з УКФ, зокрема шляхом підтримки культурних проєктів за відповідними грантовими програмами.





Категорія: Статті