24 Лютого 2021, 13:02

У межах укладеної угоди про партнерство та співпрацю між Українським культурним фондом та Українським католицьким університетом і за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» завершується розробка навчального онлайн-курсу для сертифікації експертів експертних рад. У зимові місяці 2020-2021 року відбулася низка зустрічей команди розробників з УКУ та ключових фахівців УКФ з метою обговорення дизайну та наповнення курсу.

Упродовж цих обговорень досвід чільних співробітниць УКФ знайомих із практичними проблемами та нюансами  процесу подачі та оцінки проектів став підтримкою освітньої експертизи команди розробників курсу з кафедри культурології УКУ. Спільна робота базувалася на засадах розуміння та прагнення обох сторін максимально детально розглянути потреби і труднощі експертного середовища та Фонду як інституції і намаганні сприяти якомога кращій та пліднішій співпраці між частинами цієї екосистеми з урахуванням досвіду попередніх ітерацій грантового конкурсу.

У фокусі уваги обговорень були теми, що стосуються значення експерта та експертного знання, етичних та правових моментів у процесі оцінки грантових заявок та способів їх вирішення, публічної комунікації, базові питання проектного менеджменту. Наскрізним лейтмотивом дискусій була потреба сформувати цілісне середовище, де актори культури (заявники), УКФ та експерти матимуть змогу діяти разом, втілюючи завданням Фонду - промоцію української культури та підтримку культурного розмаїття, інтеграцію української культури у світовий культурний простір.

Методичне пропрацювання деталей на цьому етапі розробки онлайн-курсу дозволить йому стати універсальним інструментом для підготовки експертів, джерелом інформації та підтримкою у виконання їх місії. Перша ітерація навчального курсу «Думати і діяти як експерт» запланована на травень-червень 2021 року.


Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у межах проекту «Розробка навчального онлайн-курсу для сертифікації експертів Українського культурного фонду». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду «Відродження»

Категорія: Новини