+380 (44) 506 22 66 [email protected]
21 Жовтня 2024, 15:10

Міжнародний ярмарок грантів у сфері культури – це найбільша щорічна інтерактивна подія року, присвячена грантовій підтримці культурного та креативного секторів в Україні від Національного бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні. Український культурний фонд виступає традиційно партнером заходу.

Цьогоріч ярмарок відбудеться 14 листопада та об’єднає понад 1000 професіоналів сектору, які зможуть відвідати:

  • презентації від найбільших національних, європейських та міжнародних програм, проєктів та ініціатив підтримки культурного та креативного секторів;
  • воркшопи та обговорення найновіших тенденцій трансформацій сектору креативних індустрій;
  • інформаційні сесії про нові стратегії та проєкти від найбільших грантодавців, об’єктом підтримки яких є українська культура та посилення міжнародної співпраці у сфері культури;
  • нетворкінг, де професіонали сектору матимуть не лише можливість приємно спілкуватися, але й отримувати безкоштовні консультації від представників організацій-грантодавців та започатковувати нові партнерства.

Наскрізною тематикою цьогорічного Ярмарку буде міжнародна співпраця та підтримка Європейським Союзом сектору культури в Україні. Окрема увага буде приділена політикам Європейської Комісії, що запроваджуються в програмах підтримки Європейського Союзу, а також ролі і місцю України в спільному європейському просторі створення та обігу культурних цінностей.

Щоб відвідати захід, необхідно зареєструватися до 11 листопада включно за посиланням.

Якщо вам потрібне офіційне запрошення для оформлення відрядження, просимо повідомити, написавши на пошту [email protected]. Місце проведення заходу вміщує обмежену кількість осіб, усім відвідувачам буде надіслано підтвердження щодо участі до 12 листопада.

Партнери заходу: Український культурний фонд, Goethe-Institut, House of Europe. Інформаційні партнери: Громадський Простір, Громадське Радіо, Лірум.

Нагадаємо, Український культурний фонд (УКФ) – державний інвестор розвитку культури та креативних індустрій України. Інституція заснована у 2017 році на підставі Закону України «Про Український культурний фонд». Підтримка індивідуальних, національних та міжнародних культурно-мистецьких проєктів здійснюється на конкурсних засадах в межах семи секторів: аудіальне мистецтво, візуальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, культурна спадщина, літературна справа, перформативне та сценічне мистецтво, культурні та креативні індустрії. Упродовж семи років своєї діяльності Фонд профінансував 2717 проєктів. Сума інвестованих коштів у них становить понад 1,6 млрд грн, а кількість охопленої Фондом аудиторії – 53 млн осіб.


Категорія: Статті