15 Листопада 2019, 11:11

Для забезпечення прозорої та об’єктивної експертизи поданих на конкурсні програми 2020 року проектів Український культурний фонд удосконалив методику експертного оцінювання.

Відтепер кожен проект паралельно будуть оцінювати п’ять експертів відповідного сектору та відповідної програмної ради. Максимальна кількість балів від одного експерта – 100. Відповідно максимальна кількість балів після оцінювання проекту п’ятьма експертами – 500. 75 балів зі 100 припадають на оцінювання концепції та плану втілення проекту; решта 25 балів – на оцінювання якості планування та прозорості витрат проекту. 

Проект зможе претендувати на підтримку Фонду, якщо отримає 201 бал і більше. За умови, якщо проект отримає 200 балів і менше, він вважатиметься таким, що не відповідає критеріям призначення фінансування та відповідно до Методики не отримав рекомендації експертів.  

Конкурсний відбір проектів складається з чотирьох послідовних етапів: 

1) технічний відбір;

2) експертний відбір;

3) погодження Дирекцією рішення експертних рад шляхом проведення переговорних процедур;

4) схвалення Наглядовою Радою Фонду погоджених Дирекцією Фонду рішень експертних рад щодо проектів, вартість яких перевищує 150 мінімальних заробітних плат, встановлених законом про Державний бюджет України станом на 1 січня відповідного року.


З усіма критеріями та повним текстом Методики експертного оцінювання можна ознайомитися на сайті



Категорія: Статті